Hedy d'Ancona
Beeld door: Koos Breukel

Hedy d’Ancona, met haar werkwijze die wordt geroemd door de jury (bestaande uit Andrée van Es, Bahram Sadeghi, Halleh Ghorashi, Andrew Makkinga, Willemien van Aalst en Marjan Slob): “ze draagt menselijkheid en nieuwsgierigheid uit, heeft altijd een open blik op de wereld die ze met succes op de meest uiteenlopende thema’s heeft gericht”, heeft ons flink aan het werk gezet. In een middagprogramma van 100 minuten ontvangt zij de Van Praagprijs, overhandigt zij de inspiratieprijs (aan wie blijft nog even een verrassing!), én neemt ze ons mee op reis door ‘het land waar we willen wonen’ met een door haar samengesteld programma. Daar is een indrukwekkende line-up aan artiesten en sprekers uit gekomen:

Manoushka Zeegelaar Breeveld, Maxim Februari, Ramsey Nasr, ISH Dance Collective, Wieteke van Zeil, Floor Milikowski, Esther Apituley, Xander Vrienten, Hans Dagelet en Lineke Rijxman & Joan Nederlof van Mugmetdegoudentand.

Mag Het Licht Aan 2021 belooft een wervelende zoektocht naar menselijkheid, samenleven, humanisme en activisme te worden. Bekijk hier het hele programma.

Houd je agenda vrij op 19 september van 15.00 – 16.30, om naar het Muziekgebouw aan het IJ te Amsterdam te komen en koop meteen je ticket voor slechts 25 euro! Kan je er niet fysiek bij zijn? Daar hebben we het internet voor! Koop dan hier je ticket voor de livestream voor 10 euro.

Wil je op de hoogte blijven? Stuur dan een mail naar [email protected]

Hoe zag het er de vorige keer uit? Check de foto’s op onze facebookpagina.

Mag Het Licht Aan!

Een lumineuze reis door het hoofd van Hedy d'Ancona.

Het Mag Het Licht Aan is een initiatief van de Humanistische Alliantie, een samenwerking van humanistische organisaties waaronder HUMANHumanitasHumanistisch VerbondHivosUniversiteit voor Humanistiek en HVO Primair.

Wil je meer weten over de humanistische beweging in Nederland? Klik dan hier.