Een inleiding in de stoïcijnse filosofie
Waar draait het om in je leven? Consumeren en het bijbehorende genot is primair in onze samenleving, althans zo lijkt het. Tegelijkertijd leidt al dat produceren en ons consumptiegedrag tot onder meer uitputting van grondstoffen, een groot klimaatprobleem en een verstoorde relatie met de natuur. De stoïcijnen dagen ons uit om hier kritisch naar te kijken, en bieden ons gedachten die een inspiratiebron zou kunnen zijn voor de zoektocht naar een uitweg.

Ronald Wolbink is praktisch filosoof, socratisch gespreksleider en schrijver van het boek Levenskunst à la Montaigne. Hij promoveerde in 2012 op zijn filosofisch proefschrift De coach, de begeleider van de laatste mens. Hij doceert levenskunst en filosofie bij het Humanistisch Verbond. Daarnaast heeft hij een bureau voor filosofische gesprekken en coaching. Centraal in al zijn werk staat het in gesprek zijn, en het leren van eigen ervaringen.

Om een indruk te krijgen van het thema waarin Ronald ons gaat meenemen, lees deze interessante inleiding op de website van het Humanistisch Verbond.

Datum: vrijdag 18 maart 2022
Tijd: 19:00 inloop, start om 19:30 uur.
Locatie: De Witte Lely; Oudegracht 296, Utrecht
Vooraf aanmelden via [email protected]
Kosten: gratis voor leden en € 5,- voor overige geïnteresseerden (bij voorkeur pinnen).