Agenda Nijmegen

Lezing+ Ongelovig: Vrijdenkers op de vlucht

17 mei

Lezing+ Ongelovig: Vrijdenkers op de vlucht

Ongelovigen hebben het in asielzoekerscentra niet makkelijk. Op de vlucht voor religieus extremisme, komen ze terecht in het vrije Nederland. Maar hoe vrij en veilig voelen ze zich tussen andere, wél gelovige asielzoekers? De eerste vraag die aan hen gesteld wordt luidt steevast: “Ben je moslim?”

In de 2Doc: Ongelovig - vrijdenkers op de vlucht  (HUMAN) van Dorothée Forma maak je kennis maken met vrijdenkers uit verschillende landen. Zoals Fauzia en Syed uit Pakistan, Ayman uit Syrië, een stel uit Afghanistan en de blogger Saikat uit Bangladesh. Het zijn uitgesproken atheïsten, gevlucht voor intimidaties en levensbedreigend geweld uit landen waar mensen doorgaans alleen in het geheim ongelovig kunnen zijn. In Nederland leren ze elkaar kennen bij het Humanistisch Verbond dat een platform voor hen heeft opgericht

Debat

Na de film ‘Ongelovig’ volgt debat (voertaal: Engels) onder leiding van Bahram Sadeghi met Boris van der Ham, vrijdenkers uit de film en antropoloog Maria Vliek, die onderzoek doet naar vrijdenkers in moslimgemeenschappen in Europa.

Praktisch

Inloop 19:30
Start programma 20:00
€ 5,00 Reguliere prijs
Gratis voor leden Humanistisch Verbond en omroep Human

Dit is een samenwerking van Humanistisch Verbond en omroep Human

KOOP JE KAART OF MELD JE AAN

Tickets verkrijgbaar t/m dinsdag 16 mei, 12.00 uur.

Ongelovig is een productie van Human in samenwerking met het Humanistisch Verbond.

Zie ook www.onderongelovigen.nl