Mardjan Seighali (1964) vluchtte in 1990 met haar twee kinderen uit Iran naar Nederland. Na een carrière in de hulpverlening en politiek is ze momenteel directeur van Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF, de organisatie die haar ook steunde toen ze zelf studeerde. In 2019 ontving ze de Comeniusprijs voor ‘haar betrokkenheid, wilskracht en inspirerend leiderschap’. Seighali is bestuurlijk actief bij verschillende maatschappelijke organisaties en de voorzitter van Humanistisch Verbond.
In Januari 2021 verscheen haar boek ‘Tot op de dag’ dat ze samen met schrijver en journalist Job Hulsman schreef. ‘Tot op de dag’ is een intiem en hoopgevend boek over volwassenwording, identiteit en een grens-overstijgende liefde. Het is een aangrijpend verhaal dat aanzet tot nadenken over een samenleving waarin mensen oog en oor hebben voor het verhaal van de ander – ook al komt die ander van ver. De reis, de dynamiek tussen haar en haar man en het aarden in een nieuw onbekend land zetten je aan het denken over je eigen leven en keuzes.
“Vrijheid in Nederland is niet vanzelfsprekend. Je moet het koesteren en we zijn er allemaal verantwoordelijk voor.” Voorzitter Mardjan Seighali over wat vrijheid voor haar betekent.

mardjan seighali 1