Het concept ‘kunstmatige intimiteit’ roept iets ongemakkelijks op: de klinische taal van technologie sluit niet goed aan bij zaken als verlangen, warmte en sensualiteit. Toch speelt technologie al tijden een grote rol in het faciliteren van contact en intimiteit. En technologie heeft niet alleen een mediërende functie, het is inmiddels ook een object waarmee je intiem kunt zijn. Vormt technologie een oplossing voor eenzaamheid en gebrek aan contact? Of zorgt het juist voor vervreemding en staat het echte intimiteit in de weg? En hoe kunnen we, in dat geval, nog zorgen voor meer intimiteit en connectie?

merel_van_slobbe_gaby_jongenelen_fotografie_web_3161433
Beeld door: Gaby Jongenelen

Merel van Slobbe (1992) is schrijver en journalist. Ze studeerde filosofie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, waar ze ook campusdichter was. Bij Wintertuin Uitgeverij verscheen haar bundel ‘Aan de rand van een lichaam’, en momenteel werkt ze aan haar debuutbundel, die bij de Arbeiderspers zal verschijnen.

Na afloop is er gelegenheid tot napraten. Interesse om deel te nemen aan een filosofiegroep? Paul Lemmens, organisator van filosofiegroepen voor jongeren en volwassenen in de bblthk, praat je graag bij.

Paul Lemmens heeft de opleiding Filosofie Met Jongeren en Kinderen gedaan aan de Internationale School voor wijsbegeerte in Leusden en al menig gesprek gevoerd. Zie ook Ik denk, dus ik filosofeer.

Datum Donderdag 14 april
Tijd 20.00 uur
Locatie De Bblthk, Stationsstraat 2, Wageningen
Prijs Toegang gratis

Kijk hier voor meer informatie