We worden allemaal geconfronteerd met het lijden. Teleurstellingen komen op ons pad; we hebben pijn of verdriet; dierbaren sterven. Hoe kun je daar een persoonlijk antwoord op geven? Hoe kun je een ander steunen in het zoeken naar een eigen antwoord?

25 jaar werkte fotograaf Hapé Smeele aan een drieluik over kwaliteit van leven. Aan de hand van beelden uit zijn drie fotoboeken laat hij zien hoe bepalend het perspectief is waarmee we kijken. Een (soms letterlijk) ander perspectief kan tot een totaal andere conclusie leiden. Ook onze snelheid van handelen heeft invloed op ons perspectief.

De kunst van het kijken kan helpen om tot een rijkere benadering van levensvragen te komen. En de bewegelijkheid die in ons denken ontstaat door perspectiefwisselingen op te zoeken, kan helpen nieuwe wegen te zoeken.

Met behulp van de foto’s kunnen we ook onderzoeken wat de essentie is van wat ons raakt.
En vanuit dit kijken en bewogen worden kunnen we zelf in beweging komen.
Hapé Smeele (1962) is fotograaf en uitgever. Hij maakte verschillende (bekroonde) fotoboeken. Recent publiceerde hij ‘Onstuimige leegte’, het derde deel van een drieluik over kwaliteit van leven.

Zie ook: nachtwind.nl / hapesmeele.nl

Datum maandag 28 oktober
Tijd 14:00 – 16:00 uur
Plaats de Kapel, ’s Gravelandseweg 144, 1217GA Hilversum
Entree vrije gift bij uitgang
Aanmelden via [email protected] of (06) 10832198