Stine Jensen
foto: Stef Nagel Beeld door: Stef Nagel

Stine Jensen is filosoof, schrijver en programmamaker bij omroep HUMAN. Ze werd in Denemarken geboren als de helft van een eeneiige tweeling. Het gezin Jensen emigreerde op jonge leeftijd naar Nederland. Ze studeerde literatuurwetenschap (cum laude) en filosofie in Groningen, waarna ze verder ging aan de Universiteit van Maastricht en promoveerde op: “ Waarom vrouwen van apen houden”. Van het boek verschenen vertalingen in het Chinees en in het Frans. Toen de zilverrug Bokito op 18 mei 2007 uitbrak in Blijdorp en een vaste bezoekster ernstig verwondde, verwierf Stine nationale bekendheid. Waarmee? (Met haar eigenzinnige commentaar op de gebeurtenis?) In de nasleep van de affaire bleek Stine Jensen een graag geziene gast in actualiteitenprogramma’s op radio en televisie. In 2017 deed ze mee aan Wie is de Mol.  Ze viel in de zevende aflevering af, als zesde.

Voor de VPRO en HUMAN maakte ze in 2013 de vierdelige serie Licht op het Noorden, waarin zij het leven in Scandinavië  (respectievelijk Denemarken,  ZwedenFinland  en Noorwegen) onderzocht. Tezelfdertijd verscheen een gelijknamig boek.

Stine schreef diverse boeken, over mannelijkheid en vrouwelijkheid, liegen, liefde tussen Turken en Europeanen, Scandinavie, opvoeden, emoties en identiteit.

 

Datum vrijdag 4 november  2022

Start 19:30 uur (inloop vanaf  19:15 uur)

Einde 22:00 uur (met aansluitend de napraat met een drankje)

Locatie  Podium Zuidhaege, Zuidhaege 2, Assen Google Maps

Aanmelden Vooraf aanmelden door te mailen naar Secretaris Humanistisch Verbond Drenthe:  Nu aanmelden: [klik hier]

Entree € 10 per persoon. Graag voor 3-11-2022 overmaken op NL07 TRIO 0198 4329 09
t.n.v. Humanistisch Verbond onder vermelding van uw naam en ‘lezing Stine Jensen op 4 november 2022’

Ja ik ben erbij