La Grande Bleue Singer

Vanaf omstreeks 1870 oefent de Middellandse Zeekust een grote aantrekkingskracht uit op kunstenaars. Aan de Zuid-Franse kust wanen zij zich in een aards paradijs. Daar slaan ze in relatieve afzondering en onder invloed van het intense licht, de scherpe contouren en de felle kleuren aan de Méditerranée ook in artistiek opzicht nieuwe wegen in. Met moderne schilderwijzen, een feller kleurgebruik en een uitgesproken vormentaal tot gevolg.

De tentoonstelling focust op Nederlandse kunstenaars en plaatst hen in de context van hun Franse, Italiaanse, Spaanse en Belgische tijdgenoten en inspiratoren.

In de tentoonstelling komt ook werk aan bod van Nederlandse kunstenaars die gewerkt hebben aan de Italiaanse bloemenrivièra en op de eilanden Capri, Mallorca, Corsica en Sicilië. Hoewel deze kunstenaars hun blik ook landinwaarts richten, blijft de betoverende azuurblauwe waterspiegel van La Grande Bleue altijd vlakbij.

Met werk van onder anderen Gustave Courbet, Johan Barthold Jongkind, Claude Monet, Théo Van Rysselberghe, Raoul Dufy, Pierre Bonnard, Kees van Dongen, Leo Gestel, Isaac Israels, Otto van Rees, Wim Schuhmacher, Jan Sluijters, Charley Toorop, Hendrik Jan Wolter, en Yves Klein.

Datumkeuze dinsdag 3, woensdag 11 en donderdag 19 oktober 2023

Locatie Singer Museum, Oude Drift 1, Laren Google Maps

Aanmelden [email protected] of 06-10832198 met vermelding van de gewenste datum: 3 of 11 of 19 oktober

Betaling
€ 7 (leden)
€ 10 (niet-leden)
Storten op rekening NL31TRIO 0198 3781 57
t.n.v. Humanistisch Verbond ’t Gooi Vecht Almere met vermelding van ‘Singer’ en de datum.