Agenda Zwolle en Omstreken

Krishnamurtiwandeling

15 okt

Krishnamurtiwandeling

Wandelen met Krishnamurti in Ommen
 
Op zondag 15 oktober organiseert het Humanistisch Verbond een Krishnamurti-wandeling in Ommen. Evert Ruiter, die ook het boek 'Krishnamurti in Ommen: wandelen langs vergeten paden' schreef, is hierbij onze gids.
 
Van 1924 tot 1938 werden in Ommen de Sterkampen georganiseerd: mensen uit de hele wereld werden met speciale treinen aangevoerd om hier te kamperen, te spreken, te luisteren en vooral te filosoferen over de betere wereld die met de komst van Krishnamurti zou aanbreken. 
 
Evert zal ons meer vertellen over de bijzondere periode in de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw, waarin Ommen een van de belangrijkste spirituele centra van de wereld werd. Duizenden mensen kwamen hier bijeen om mee te maken dat Krishnamurti de nieuwe Wereldleraar zou worden (een verwachting waarvan hij zelf in 1929 afstand zou nemen).
 
Vlak bij Ommen werd een nieuw geestelijk wereldcentrum gesticht, o.a. op landgoed Eerde. Het 'vergeten pad' wil deze bijzondere geschiedenis opnieuw tot leven brengen.
 
Tijd: verzamelen vanaf 14:00 uur, aanvang 14.30
Lokatie: Steile Oever, Bergsteeg, 7731 PP Ommen
De locatie is 2,4 km (half uur wandelen) van Station Ommen (neem dan de trein van 13:21 uit Zwolle). Neem wat te eten en drinken mee!