Frans Weijzen heeft als asieladvocaat de hele wereld aan zijn tafel gehad en kan daar heel wat ontroerende verhalen over vertellen.

Frans Weijzen vertelt verhalen over vernedering, mishandeling, gevangenissen, doden en gewonden, over dood en bijna dood, over verlies van alles. Vluchtverhalen over hoge bergen, woeste zeeën, over hitte in de woestijn, de ijskoude nachten in Oost-Europa, de gammele bootjes, gevangenschap en slavernij, verdronken landgenoten. Maar daarnaast ook over fysieke en mentale kracht, hoop en vertrouwen, verhalen over flexibiliteit, het je weer oprichten, de taal leren, integreren!

Frans Weijzen vertelt er op zijn levendige en innemende manier over. En natuurlijk gaan we in de pauze in gesprek met hem. Hoe kunnen we een steentje bijdragen aan verbetering van het leven van vluchtelingen?

em>Aanmelden is prettig en kan door een mail te sturen naar activiteiten@humanistischverbond-eemland.nl
Mocht je op het laatste moment besluiten te willen komen en je bent nog niet aangemeld, dan ben je toch van harte welkom.

Je bent van harte welkom voor KoffieZin in de Binnenhof van Hof der Toekomst nr. 64, 3823 HX Amersfoort. De “Binnenhof” is het gemeenschappelijke gebouw in het hart van de tuin. Je loopt vanaf de ingang rechtdoor het kronkelige pad op naar de witte voordeur.
Per fiets
Kom je met de fiets, dan kun je die stallen in een rek meteen als je door de ingang bent. Er is daar plek voor tenminste acht fietsen. Zijn er meer fietsers, dan kunnen we alsnog geschikte plekken aanwijzen.
Auto
Als je met de auto komt, dan kun je parkeren op het parkeerterrein rechts bij Terugblik of links bij Vooruitzicht.
OV
Vanaf Amersfoort Centraal kun je ook bus 4 vanaf perron F nemen om 10.15 uur. Stap uit bij halte De Ontmoeting. Loop een stukje terug in de richting van waar de bus komt. Ga de tweede straat rechtsaf richting Hof der Toekomst.

We zien je graag op 27 maart 2022 bij KoffieZin. Om 10.45 uur is de koffie klaar.