Jos de Wit (1960), geboren in Rotterdam, heeft geschiedenis gestudeerd in Leiden en daarna onderdelen van humanistiek in Utrecht en geschiedenis van de wijsbegeerte bij René Gude in Leusden. Hij geeft sinds 2003 lezingen, cursussen en wandelingen over geschiedenis van de filosofie, veelal voor (afdelingen van) het Humanistisch Verbond en de Vrije Academie. In 2020 verscheen zijn boek Kopstukken van het humanisme, waarin ook een hoofdstuk is gewijd aan Hannah Arendt.

Hannah Arendt (1906-1975) was een Duits-Amerikaanse politiek filosofe van joodse herkomst, die in 1933 Duitsland ontvluchtte en in de Verenigde Staten haar ideeën ontvouwde. Ze is in eerste instantie bekend geworden door haar analyse van de totalitaire regimes van Hitler en Stalin in haar boek “The Origins of Totalitarianism” (1951).

De organisatie vindt het prettig wanneer u zich van te voren aanmeldt. Dat kan door een mail te sturen naar activiteiten@humanistischverbond-eemland.nl

Mocht je op het laatste moment besluiten te willen komen en je bent niet aangemeld, dan ben je toch welkom. Hof der Toekomst is bereikbaar vanaf de Afrikaring in de wijk Kattenbroek (zie ster op de kaart hiernaast).

Je bent van harte welkom in de Binnenhof van Hof der Toekomst 64, 3823 HX Amersfoort. De “Binnenhof” is het gebouw in het hart van de tuin. Vanaf de Afrikaring (zie pijl op kaartje) is het steeds rechtdoor en komt na 100 meter via een kronkelig padje naar de ingang (witte voordeur).

Kom je met de fiets, dan kun je die stallen in een rek meteen als je door de ingang bent. Als je met de auto komt, dan kun je parkeren op het parkeerterrein rechts bij Terugblik of links bij Vooruitzicht (Zie P op het kaartje). Vanaf Amersfoort Centraal neem je bus 4 vanaf perron F om 10.15 uur. Momenteel zijn er wegwerkzaamheden op dit traject. Normaal stap je uit bij halte De Ontmoeting. Nu blijf je veel langer zitten en stapt uit bij halte Spanderswoud. Loop een stukje in dezelfde richting van waar de bus heengaat. Steek de kruising recht over en ga de eerste straat linksaf richting Hof der Toekomst.