Steeds meer verandert onze blik op ‘gezondheid’. Was dat vroeger vooral de afwezigheid van ziekte, tegenwoordig is dat vooral ‘het vermogen van mensen om zich aan te passen aan verstoringen, veerkracht hebben, een balans weten te handhaven of hervinden zowel lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk’. We worden steeds ouder, veel van onze ziekten en kwalen krijgen steeds meer een chronisch karakter.

Dat roept nieuwe vragen op.
Hoe beweeg ik mee met mijn kwaal. Wat voedt mijn veerkracht? Hoe oud wil ik worden? Wie helpt mij mijn grens te verkennen of te verleggen? Hoe kan ik anderen helpen bij het mobiliseren van hun veerkracht en het onderkennen van nieuwe realiteit?

Willem Blokland – was meer dan 32 jaar humanistisch raadsman in het UMC Utrecht. Tegenwoordig heeft hij een eigen praktijk ‘Onder de Appelboom’ en is hij aangesloten bij het Centrum voor Levensvragen Eemland. Hij neemt ons mee in een verhaal over zijn ervaringen met het begeleiden van patiënten en zorgverleners bij deze vragen.

KoffieZin in de Binnenhof
Je bent van harte welkom voor KoffieZin in de Binnenhof van Hof der Toekomst nr. 64, 3823 HX Amersfoort. De ‘Binnenhof’ is het gemeenschappelijke gebouw in het hart van de tuin. Je loop vanaf de ingang rechtdoor het kronkelige pad op naar de witte voordeur.

Kom je met de fiets, dan kun je die stallen in een rek meteen als je door de ingang bent. Er is daar plek voor tenminste acht fietsen. Zijn er meer fietsers, dan kunnen we alsnog geschikte plekken aanwijzen.
Als je met de auto komt, dan kun je parkeren op het parkeerterrein rechts bij Terugblik of links bij Vooruitzicht.