Lezing

Hoe reageer je als iemand de klimaatcrisis domweg ontkent? Wil je in gesprek? Waarom? En wat zeg je tegen jezelf? Ben je zelf ook niet een beetje een klimaatontkenner?

We hebben allemaal moeite met de inconsistenties tussen wat we vinden (onze waarden en opvattingen) en wat we doen (ons dagelijks gedrag). Wat zit ons in de weg als het gaat om gedragsverandering? Is ons humanistisch zelfbeeld toe aan correctie? Kunnen we kritisch naar onszelf kijken? Willen we ons gedrag wel veranderen?

We gaan op zoek naar de factoren die ons gedrag beïnvloeden. Met als belangrijkste doel: inzicht in wat ons belemmert én wat ons helpt om meer ecohumanistisch te gaan leven.

Datum: zondag 22 januari 2023

Tijd: 14.00 – 16.00 uur

Locatie: De Wereld van Pippe, Laanstraat 106, Baarn Google Maps

Aanmelden: stuur een mail naar [email protected]

Zin om te lezen?

Sanneke Bolhuis – Leren en veranderen. Emotie, gedrag en denken. (vierde herziene druk, uitgeverij Coutinho). Het boek is niet speciaal gericht op hoe we omgaan met ecologische crises, maar helpt om ons gedrag en denken te begrijpen. Lees bijv. paragrafen 2.1.3 over de valkuilen in ons denken en doen, 2.3.4 over transformatief leren en 3.6 over factoren die leiden tot cultuurverandering.