Dat het klimaat in Nederland verandert, is duidelijk voor iedereen die dat wil zien. Wat is hiertegen te doen en waarmee kunt u beginnen? Er is helaas ook veel onbetrouwbare informatie in omloop. De cursus helpt u inzicht te krijgen in de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering in een breed perspectief. Klimaat, natuur en duurzaamheid zijn belangrijke thema’s. En er is ook aandacht voor de wisselwerking tussen het menselijk handelen en klimaatverandering.

Naast kennisoverdracht is deze cursus ook bedoeld om handvatten te verwerven om zelf in actie te komen. Met kennis van klimaatcommunicatie en rechtvaardigheid krijgt u inzicht in wat u zelf in de omgeving kunt aanpakken om (de gevolgen van) klimaatverandering tegen te gaan. Het IVN Gelderland heeft mensen opgeleid het verhaal over klimaatveranderingen te vertellen. Deze docenten vormen de kern van de cursus.

Daarnaast zijn er vrijwilligers van HVAR, Nivon en IVN Zuid West Veluwezoom die bijeenkomsten begeleiden. De cursus bestaat uit negen bijeenkomsten en twee excursies in de omgeving. Tijdens de excursies maakt u kennis met duurzame initiatieven.

Wanneer: donderdag 3, 10 en 14 februari en 24 maart van 19:30 – 21:30 uur. De twee excursies zijn overdag en worden later ingepland.
Prijs: € 60,-
Aanmelden: vóór 27 januari bij [email protected] of tel. 026-333 24 49