Actie: Steun betuigen op de publieke tribune van het Kamerdebat voor burgerinitiatief ‘Abortus is geen misdaad’

Datum en tijd: 24 mei, 14.50u tot maximaal 19.00u (je hoeft niet het hele debat aanwezig te zijn)

Locatie: De Dam, Amsterdam

Het Humanistisch Verbond verzamelt om 14.00u bij de Tweede Kamer. Wil je met ons verzamelen? Vul dan het formulier in en wij sturen je alle informatie die je nodig hebt (check ook je spam). Belangrijk: wij kunnen niet garanderen dat je een plek krijgt op de publieke tribune. Dit is afhankelijk van de drukte.

Abortus is in Nederland officieel strafbaar (artikel 296 van het Wetboek van Strafrecht). Alleen onder bepaalde voorwaarden is het toegestaan. Het Humanistisch Verbond en BNNVARA sloegen de handen ineen met een burgerinitiatief met de boodschap: abortus hoort niet thuis in het Wetboek van Strafrecht, maar in het reguliere zorgstelsel. Zolang abortus wettelijk als misdaad wordt gezien, draagt dit bij aan het taboe en blijft regelgeving kwetsbaar en inflexibel.

Massaal – met bijna 94 duizend handtekeningen! is ons burgerinitiatief ondertekend. Nu is het zover, op 24 mei buigt de Tweede Kamer zich erover. Betuig je steun en wees erbij. Wil je met het Humanistisch Verbond verzamelen? Vul dan het formulier hieronder in en we sturen je alle informatie die je nodig hebt.