Agenda

Jonge Humanisten Najaarsweekend

19 okt

Jonge Humanisten Najaarsweekend

Een weekend lang genieten van goede gesprekken, interessante sprekers en activiteiten, lekker eten, goed drinken, muziek, feest en elkaar! Het grote Jonge Humanisten Weekend vindt dit jaar plaats in Vorden, in de Achterhoek. Kom naar dit weekend in een prachtige natuurlijke omgeving. 
 
Humanistische nu
 
Het thema is: Het humanistische nu. Het humanisme is in grotendeels gebaseerd op de Verlichtingsidealen, die hun oorsprong vonden in de 18e eeuw. Veel zaken zijn toen geagendeerd waar we nu nog steeds de vruchten van plukken: de "rede" kwam centraal te staan en de algemene autoriteit van kerk, machthebbers en andere instituties was niet langer vanzelfsprekend.
 
Moderniserings- en emancipatiestromingen als het feminisme, secularisering en globalisering begonnen het licht te zien.
Hoe staat het vandaag de dag met deze waarden? Vormen ze nog steeds het startpunt van de manier waarop we denken, handelen en waarop we onze maatschappij en politiek hebben georganiseerd? Of moeten we opnieuw nadenken over hoe we het humanisme vormgeven in onze tijd en welke plaats deze Verlichtingsidealen daarbinnen hebben?
 
De weekenden van de Jonge Humanisten (18-35 jaar) kenmerken zich door lezingen, workshops, veel gezelligheid, lekker eten, feest, verdieping en heel veel plezier. Lid zijn is niet nodig. Meer informatie en aanmelding via onze website.