Agenda Utrecht

Jonge Humanisten komen bijeen 4

6 apr

Jonge Humanisten komen bijeen 4

   De Jonge Humanisten-groep in Utrecht is een gezellige en beschouwelijke groep van jonge mensen die maandelijks bijeenkomen om te praten, discussiëren en filosoferen over uiteenlopende onderwerpen van Satire tot Sartre.
   Iedere eerste vrijdag van de maand spreken we over een onderwerp dat we samen hebben gekozen. Gewoonlijk spreken we af bij iemand thuis, maar soms wijken we daar vanaf, bijvoorbeeld als we naar een interessante film of lezing gaan. Het begint om 20.00 uur en de avonden duren meestal tot een uur of 22.00.
   De thema´s die we behandelen zijn heel verschillend, hoewel er meestal wel een levensbeschouwelijk of filosofisch tintje aan zit. De afgelopen tijd hebben we het bijvoorbeeld gehad over boeken die ons gevormd hebben, over ecohumanisme en het opwarmen van de aarde, dodenherdenking en de zin van herdenken, de lol en het nut van satire (met workshop) en over de ideeën van humanistische-canonfilosoof Jean-Paul Sartre. Ook hebben we ons laten rondleiden langs humanistisch erfgoed in Utrecht. We streven naar een mooie mix van gezelligheid en diepgang.
   Spreekt het bovenstaande verhaal je aan, dan nodigen we je van harte uit om eens te komen kijken.
   Heb je zin in gezelligheid en een goed gesprek, neem dan contact op met Miriam Loois via miriamloois@gmail.com.