Agenda Zwolle en Omstreken

Introductiecursus humanisme Meppel

2 okt

Introductiecursus humanisme Meppel

Vanaf 2 oktober organiseert de afdeling Zwolle en omstreken van het Humanistisch Verbond in Meppel de Introductiecursus humanisme. In vier interactieve avonden kunt u kennis maken met de rijkdom van het humanisme.

Hoe sta ik in de wereld? Hoe maak ik mijn keuzes? Hoe ziet mijn ideale leven eruit? Als deze vragen u bezighouden, stap dan in de rijke humanistische traditie. Deze vragen houden de mens immers al eeuwen lang bezig. Van Socrates tot Foucault allemaal  hebben zij naar antwoorden gezocht. Door hiervan kennis te nemen en er met elkaar over te praten, vindt u uw eigen antwoorden. Door inleidingen, presentaties, filmpjes en teksten komt onder begeleiding van docent Patricia Bieringa de humanistische traditie tot leven.

De cursus wordt gegeven op maandagavonden van 18:45 tot 21:15 uur op 2, 16, 30 oktober en 13 november 2017. Voorkennis is niet vereist. De cursusprijs is inclusief reader. 

Voor meer informatie kunt u terecht bij de cursusondersteuner, cursus@humanistischverbond.nl  of via www.cursushumanisme.nu.

Aanmelden graag voor 18 september via www.cursushumanisme.nu

Meer informatie over inhoud en programma