Cursus Introductiecursus Humanisme, beeld met Hannah Arendt
Beeld door: Het Humanistisch Verbond

Wat vind ik waardevol? En hoe kom ik daarachter? In de Introductiecursus humanisme maak je in vier avonden kennis met de rijkdom van het humanisme.

Hoe sta ik in de wereld? Hoe maak ik mijn keuzes? Hoe ziet mijn ideale leven eruit? Als deze vragen je bezighouden, stap dan in de rijke humanistische traditie. Deze vragen houden de mens immers al eeuwen lang bezig. Van Socrates tot Foucault, allemaal hebben zij naar antwoorden gezocht. Door hiervan kennis te nemen en er met elkaar over te praten, vind je je eigen antwoorden.

Wanneer: 4 dinsdagavonden: 7 april, 14 april, 21 april en 28 april 2020, van 19.30 – 21.30 uur

Locatie: Huis de Pinto, St. Antoniebreestraat 69, Amsterdam (vlakbij de Nieuwmarkt)
Google Maps

Docent: Hans Scheper

Prijs (inclusief reader en koffie/thee):
€ 120 standaard
€ 75 leden Humanistisch Verbond
€ 60 bij minimum inkomen en studenten
€ 37,50 leden Humanistisch Verbond met een minimum inkomen

Deze cursus is volgeboekt. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Uitverkocht! Was je net te laat?

Verruim je blik op jezelf, de ander en de wereld met onze tweewekelijkse nieuwsbrief. Zo blijf je ook op de hoogte van onze cursussen en andere evenementen.

Hans Scheper, cursusdocent bij Humanistisch Verbond

Docent: Hans Scheper
Hans Scheper (1960) is hoofd humanistisch geestelijke verzorging in het gevangeniswezen sinds 2005. Al sinds zijn opleiding tot ontwikkelingspsycholoog in 1988 heeft hij een grote belangstelling voor filosofie. Hij vindt het belangrijk dat de filosofie voor de praktijk toegankelijk wordt gemaakt. Zo heeft hij voor gedetineerden een cursus Filosofie en Humanisme ontwikkeld die in een groot aantal gevangenissen zijn gegeven. Daarnaast geeft hij cursussen voor het Humanistisch Verbond.

  • In het programma vind je meer informatie over de inhoud van de cursus per avond.