Agenda Fryslân

 

24 jan

Introductiecursus Humanisme

INTRODUCTIECURSUS HUMANISME

Maak kennis met de rijke traditie van het humanisme. Op 17 en 24 januari organiseert het Humanistisch Verbond Fryslân  op twee donderdagmiddagen in Leeuwarden de Introductiecursus humanisme. De cursus is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in humanisme en filosofie.

Niets is menselijker dan levensvragen te stellen. Hoe sta ik in de wereld? Hoe maak ik mijn keuzes? Wat is een goed leven en wat vind ik waardevol? Deze vragen zijn zo oud als de mensheid. Vele denkers, van Socrates tot Savater en van Epicurus tot Erasmus, hebben dezelfde vragen gesteld en beantwoord. En vaak zijn hun antwoorden verrassend bruikbaar. Door hiervan kennis te nemen en er met elkaar over te praten, krijgt u meer zicht op uw eigen antwoorden.

Met inleidingen en teksten komt onder begeleiding van Ron Muijzer de humanistische traditie tot leven. Ron Muijzer is mens- en taalwetenschapper en ruim 35 jaar actief binnen de humanistische beweging.

De cursus vindt plaats in Leeuwarden op donderdagmiddag 17 en 24 januari van 13.30 tot 16.00 uur.

De kosten zijn € 25,= voor leden van het Humanistisch Verbond en € 30,= voor niet-leden. Er is geen voorkennis of opleiding vereist.

Aanmelden kan tot 5 januari via hvfryslan@gmail.com