Op maandag 16 januari 2023 is de volgende bijeenkomst met het thema ‘Koester de toekomst’. Het onderwerp komt voort uit de noodzaak om op zoek te gaan naar duurzame vormen van (samen)leven. Als Nederlandse samenleving, maar uiteraard ook als gehele wereld, staan we voor de uitdaging om drastische maatregelen te nemen om de verdere opwarming van de aarde tegen te gaan. Realiseren we die klimaat-doelen niet, dan wachten ons catastrofale gevolgen.

De overheid en het bedrijfsleven zijn veelal de dominante gesprekspartners in de discussies over duurzaamheid. Maar hoe zit het met de levensbeschouwingen en religies? Welke noties leven er bij hen over een duurzame wereld? Op welke manier willen zij verantwoordelijkheid nemen?

Bovengenoemde vragen staan centraal tijdens de lezing van Eva Rovers ‘Koester de toekomst. Een zinvol leven vandaag, dankzij de generaties van morgen’. Eva Rovers is auteur van onder andere. ‘Nu is het aan ons, oproep tot echte democratie’. In deze publicatie geeft zij aan dat burgers politiek niet alleen aan politici moeten overlaten. Daarvoor zijn onze problemen te complex. En vooral een veelkoppig monster als de klimaatverandering vraagt om een veelkoppige aanpak!

Namens de stuurgroep In Vrijheid Verbonden,

B. Lalbahadoersing, Voorzitter

Datum en tijd 16 januari 2023 van 19:00 – 21:00

Locatie TivoliVredenburg, Vredenburgkade 11, Utrecht

Openbaar Vervoer: 5 minuten lopen vanaf Utrecht Centraal Station.

Aanmelden Aanmelden is noodzakelijk, zodat een plek kan worden vrijgehouden. U kunt zich hier aanmelden.