Agenda Rotterdam-Rijnmond

In De Leeuwenhoek On Tour

15 okt

In De Leeuwenhoek On Tour

Stel: je moeder, vader, broer, zus, vriend of partner krijgt dementie. Hoe zou jíj willen dat hij of zij verzorgd wordt?

Human en het Humanistisch Verbond organiseren de gratis bijeenkomst In De Leeuwenhoek On Tour. Aan de hand van fragmenten uit de serie In De Leeuwenhoek snijden we dilemma’s aan rond zorg voor mensen met dementie waarover we graag met jou in gesprek gaan. Hoe kan de zorg voor mensen met dementie menselijker en liefdevoller?

De serie In De Leeuwenhoek

De moeders van Adelheid Roosen en Hugo Borst kregen alzheimer. Samen maakten zij voor Human de serie In De Leeuwenhoek, over hoe de ouderenzorg beter kan en moet. Ze verbleven wekenlang in de Rotterdamse zorginstelling De Leeuwenhoek en mochten van de directeur overal bij zijn en alles filmen. Ze kijken hun ogen uit. Vaak zijn ze ontroerd, soms verbaasd. Ze schieten in de lach, voelen compassie en zijn ook weleens boos.

De tour

Bij In De Leeuwenhoek On Tour zie je fragmenten uit de serie, mét exclusieve, niet eerder vertoonde beelden. Zo snijden we dilemma’s aan waarover we in gesprek gaan met Hugo Borst, Adelheid Roosen en jullie: mantelzorgers, professionals werkzaam in de zorg en andere betrokkenen en geïnteresseerden. Hoe ga je om met mensen met dementie met behoud van eigenwaarde? Hoe kan de zorg voor mensen met dementie nog menselijker en liefdevoller? Hoe kun je je écht verplaatsen in de - misschien vervreemdende - werkelijkheid van de ander?

 

Praktisch

Gratis, wel graag tickets reserveren via www.humanistischverbond.nl/indeleeuwenhoekontour
19.30 - 21.00 uur, inloop vanaf 19.00 uur.
Arminius, Museumpark 3, Rotterdam

 

In De Leeuwenhoek On Tour is een samenwerking van Human en het Humanistisch Verbond, mede mogelijk gemaakt door Van Betekenis tot het Einde.
Met dank aan Alzheimer Nederland, Humanitas en De Familie Film & TV.

Foto: Cigdem Yuksel