Whale 2

We gaan op eigen gelegenheid naar de film en daarna met elkaar in gesprek over de film en de humanistische waarden die daarbij centraal stonden.

Dit keer gaan we naar de Amerikaanse film The Whale uit 2023 en die duurt 117 minuten.

Plot
Charlie (Brendan Fraser) leeft teruggetrokken en geeft Engelse les online. Hij heeft ernstig overgewicht en lijkt alles in zijn leven te zijn kwijt geraakt. Toch probeert Charlie, vol hoop, het contact met zijn 17-jarige dochter Ellie (Sadie Sink) te herstellen. Maar die neemt het hem kwalijk dat hij zijn gezin in de steek heeft gelaten. Langzaamaan ontdekken we hoe Charlie de man geworden is die we zien, en hoe hij hoopt toch een vader voor Ellie te kunnen zijn.
The Whale is zowel hartverwarmend als hartverscheurend. Regiseur Darren Aronofsky maakt je onderdeel van een leven waar je van weg wilt kijken, maar dat je tot tranen toe beroert.

Informatie: Anke Fabels en Femke van den Heuvel ([email protected]).

Kosten: Reserveer en betaal de film zelf bij de Verkadefabriek via verkadefabriek.nl/agenda. Consumpties zijn voor eigen rekening. De eerste consumptie wordt vergoed.

Aanmelden: Vriendelijk verzoek je van te voren aan te melden, via bovenstaand mailadres, om verzekerd te zijn van een plekje aan de gesprekstafel na de film.