Les enfants des autres 1

Dit keer gaan we naar de Franse film Les Enfants des Autres (uit 2022). De film duurt  105 minuten en draait in de Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch. Vervolgens gaan we met elkaar in gesprek over de film en over de humanistische waarden die daarbij centraal staan. De gespreksleider is Femke van den Heuvel.

Plot
Lerares Rachel (Virginie Efira) tikt de veertig aan als ze smoorverliefd wordt op Ali, die ze tijdens een gitaarles leert kennen.

Al snel raakt ze ook verknocht aan zijn vierjarige dochter Leila en krijgt ze ook te maken met de moeder (Chiara Mastroianni) van het meisje. In deze nieuwe situatie ervaart Rachel niet alleen moedergevoelens voor Leila en alle risico’s die het houden van andermans kinderen met zich mee brengen, maar begint ze ook haar eigen kinderwens te herontdekken.

Regisseur Rebecca Zlotowski (Un fille facil, Grand Central) baseerde zich deels op haar eigen ervaringen en onderzoekt met Les enfants des autres de vele verschillende vormen die ouderschap kunnen aannemen. De film werd geselecteerd voor de filmfestivals van Venetië en Toronto in 2022.

Informatie: Femke van den Heuvel en Michael van den Broek ([email protected]).

Kosten: Reserveer en betaal de film zelf bij de Verkadefabriek via verkadefabriek.nl/agenda.

Aanmelden: Vriendelijk verzoek je van te voren aan te melden, via bovenstaand mailadres, om verzekerd te zijn van een plekje aan de gesprekstafel na de film.