In lijn met het thema ‘Inspiratie’, waar we in het begin van het jaar mee startten, kijken we een uitzonderlijke film over de levensloop en carrière van Jackie Robinson. Jackie Robinson was de eerste Afro-Amerikaanse honkballer in de Major League Baseball. Vanaf 1884 was er in Amerika namelijk een verbod op het aannemen van donkere spelers in het team. In deze film zien we welke strijd Jackie voert met zichzelf en de wereld om zich heen om zijn doelen te bereiken en de wereld van honkbal voorgoed te veranderen. De film draait om humanistische thema’s als: gelijkheid, zelfontplooiing, inspiratie, en authenticiteit. Hoe houd je je staande in een wereld die jou niet beschouwt als een mens? Het is een prachtige film die de weerbaarheid van Jackie Robinson uitbeeldt en laat zien dat de persoonlijke strijd ook zijn weerslag heeft op een breder maatschappelijke ontwikkeling, of met andere woorden “The most personal is the most universal”, in de woorden van Rogers, psycholoog en psychotherapeut die beschouwd wordt als de grondlegger van de humanistische psychologie.
Na de film gaan we onder het genot van een drankje in gesprek over het thema ‘inspiratie en weerbaarheid’ en zullen we afsluiten met een inspiratiekaartenspel.
Algemene informatie

Tijd: 19.00u inloop, 19.30-22.00u film met nagesprek, tussen de film en het nagesprek is een pauze.
Locatie:  Crowne Plaza Utrecht – Central Station, Catharijne Esplanade 13, Utrecht
Kosten: gratis voor leden en € 5,- voor overige geïnteresseerden. NB er is alleen contante betaling mogelijk, graag zoveel mogelijk gepast betalen.