Op vrijdagavond 20 september ben je van harte welkom op de Filmavond van het Humanistisch Verbond afdeling Utrecht. Dit keer vertonen we een fascinerend waargebeurd verhaal met Colin Firth in de hoofdrol:

Op zoek naar erkenning en geld om zijn noodlijdende bedrijf te redden, besluit de Engelse amateurzeiler Donald Crowhurst om mee te doen aan de Golden Globe Race, een non-stop solo zeilrace om de wereld. In oktober 1968 verlaat hij met een zelfgebouwde boot de haven van Teignmouth in Devon, zijn vrouw en kinderen op de kade achterlatend. Al snel blijkt dat hij het avontuur volledig heeft onderschat. Zijn boot is niet zeewaardig en hij heeft veel te weinig ervaring. In een wanhopige poging om gezichtsverlies en faillissement te voorkomen, neemt hij een besluit met verstrekkende gevolgen.

Om 19.30 wordt gestart met een introductie van de film door Peris Shaban. Na de filmvertoning is er een nabespreking waar we met elkaar de impressies zullen delen. Wat deed de film met je? Welke boodschap haalde je uit het verhaal? Waar herken je je in, of herken je je absoluut niet in?

Tijd: 19.00u inloop, 19.30-22.00u film met nagesprek, tussen de film en het nagesprek is een pauze.

Kosten: gratis voor leden en € 5,- voor overige geïnteresseerden. Drankjes zijn verkrijgbaar bij de bar. * NB er is alleen contante betaling mogelijk, graag zoveel mogelijk gepast.

De filmavonden zijn dit jaar nog op 18 oktober en 15 november.

Graag vooraf reserveren via [email protected].