HV Filmavonden

Zes vrijdagavonden per jaar organiseren we de HV Filmavond. De filmavond begint om 19:30 met een korte inleiding op de film. Na de filmvertoning volgt een filmgesprek. Daarin gaan we onder begeleiding van de inleider met elkaar na wat de film bij ons heeft opgeroepen. Wat heb je eigenlijk gezien? Wat raakte je? Welke beelden hebben indruk gemaakt of roepen vragen op? In het filmgesprek bekijken we de film eigenlijk voor een tweede keer en ontdekken we welke betekenissen ze voor ons onthult. Het filmgesprek is geen discussie, maar een gezamenlijk onderzoek naar de kijkervaring. Zo wordt de film een spiegel die bij ieder van ons levensthema’s en zinvragen naar voren brengt. Op die manier draagt de filmavond bij aan het verdiepen van je eigen levensfilosofie en je kijk op de wereld. Tijdens de HV-filmavond werk je dus letterlijk aan je eigen bildung.

Data:

17 september, 15 oktober en 19 november 2021

Algemene informatie

De filmavond begint met een korte inleiding op de film. Na de filmvertoning volgt een filmgesprek. Daarin gaan we onder begeleiding van de inleider met elkaar na wat de film bij ons heeft opgeroepen. Wat heb je eigenlijk gezien? Wat raakte je? Welke beelden hebben indruk gemaakt of roepen vragen op? In het filmgesprek bekijken we de film eigenlijk voor een tweede keer en ontdekken we welke betekenissen ze voor ons onthult. Het filmgesprek is geen discussie, maar een gezamenlijk onderzoek naar de kijkervaring. Zo wordt de film een spiegel die bij ieder van ons levensthema’s en zinvragen naar voren brengt. Op die manier draagt de filmavond bij aan het verdiepen van je eigen levensfilosofie en je kijk op de wereld.

Tijd: 19.00u inloop, 19.30-22.00u film met nagesprek, tussen de film en het nagesprek is een pauze.

Locatie: Crowne Plaza, Catharijne Esplanade 13, 3511 WK Utrecht.

Kosten: gratis voor leden en € 5,- voor overige geïnteresseerden (graag contant en gepast betalen). Koffie, thee en water zijn inbegrepen.

Vooraf aanmelden via: [email protected]

Routebeschrijving Crowne Plaza:

De ingang van Crowne Plaza bevindt zich in Hoog Catharijne.  Wanneer je HC binnenloopt vanaf Utrecht Centraal, kun je zowel links- als rechtsom langs de winkels lopen en bereik je het deel dat zich boven de Catharijnesingel bevindt. Neem daar de roltrap (of lift) naar beneden. Kijk om je heen en je ziet met roze neonletters Crowne Plaza. Loop naar binnen (daar is geen receptie) en dan door naar de lift. Ga met de lift naar de 3e etage. Daar is wel een receptie en staat ook aangegeven in welke zaal wij de film gaan kijken.

Aankondiging films:

Enkele weken van tevoren wordt bekend gemaakt welke film we kijken. Je kunt je ook aanmelden voor de HVfilm-nieuwsbrief via:[email protected], om een persoonlijke attendering te ontvangen.

Tijd: 19.00u inloop, 19.30-22.00u film met nagesprek, tussen de film en het nagesprek is een pauze.
Locatie:  Crowne Plaza Utrecht – Central Station, Catharijne Esplanade 13, Utrecht
Kosten: gratis voor leden en € 5,- voor overige geïnteresseerden. NB er is alleen contante betaling mogelijk, graag zoveel mogelijk gepast betalen.