logo HV Cafe

Heeft u dat ook meegemaakt, zo’n ongemakkelijk moment?
Dat u tijdens de pandemie en de 1,5 meter regeling staat te praten met vrienden of kennissen en jullie dan ongemerkt dichterbij elkaar gaan staan? Wanneer u een stapje achteruit zet, voelt dat toch als een afwijzing en dat voelt weer ongemakkelijk.

luisteren

Luisteren is een cruciaal onderdeel van communicatie.

Zo zijn er nog een aantal regels die we allemaal onbewust gebruiken en die zelden tot grote problemen leiden. Denk aan de non-verbale communicatie (gebaren, hoofdbewegingen, kleine reacties) waarmee de beurtwisseling wordt geregeld. Ook die beurtwisseling kan ontregeld raken. Dat gebeurt vooral waar de non-verbale communicatie niet mogelijk is.

toon

Toon Voorham, zelf ook bezoeker van ons café, komt vertellen over luisteren. Dr.Toon Voorham promoveerde in de sociologie en was lector Publieke Gezondheidszorg aan de Hogeschool Rotterdam. Nu zet hij zich in als secretaris van Luistergoud.

Aanmelden gewenst!!

Denkt u er alstublieft aan om u op tijd, uiterlijk maandag 8 mei, aan te melden bij Saskia Gardien ([email protected]). Dit ten behoeve van de kok, die graag weet voor hoeveel mensen hij moet koken. Ook graag aangeven of u graag vegetarisch eet.

Humanistisch Café!

Het Humanistisch Café is een praatcafé voor iedereen! Rondom een thema wordt zowel in een gestructureerde vorm als informeel met elkaar gepraat.

Kosten: €10,00 (daarvoor krijg je een maaltijd, een drankje, een kop koffie of thee & een  inspirerende avond.)

Inloop: vanaf 17.30, eten rond 18.30

Cis, Lidwien, Jorina, Jan, Aad en Saskia
Vragen, opmerkingen of leuke ideeën? Stuur dan een mail naar [email protected]