beeld Humanistisch Wandelen wereldbol mensen

Op dinsdag 21 juni is het Wereldhumanismedag. Daarom organiseert Humanistisch Verbond Eemland een speciale natuurwandeling in Amersfoort.

Tijdens een wandeling door de natuur ga je samen met anderen het gesprek aan over verbondenheid. Dit gebeurt onder begeleiding van Eline Amende (humanistisch geestelijk verzorger, professioneel zingever) en Gemma Emons (lid (activiteitencommissie).

Verbondenheid
Dit jaar staan we stil bij de waarde… verbondenheid! Vanuit de humanistische gedachte is zelfbeschikking essentieel, maar denken we niet alleen aan onszelf. Onze verantwoordelijkheid is gericht op zelfverwezenlijking, die rekening houdt met de belangen van onszelf en van anderen. We geven zin aan ons leven in het hier en nu en doen dat met respect voor de keuze van anderen en voor de natuur en andere levende wezens. Mens-zijn betekent dus ook verbonden zijn, ingebed, kwetsbaar en afhankelijk van elkaar én de natuur.

Tijdens deze wandeling staan we aan de hand van de omgeving en inspirerende (humanistische) teksten samen stil bij wat verbondenheid (met natuur) voor jou betekent.

We nodigen je van harte uit om samen deze wandeldialoog aan te gaan.

Datum dinsdag 21 juni 2022

Start tijdstip 20:30 uur

Verzamelen vanaf 20:15 uur bij Parkeerplaats Nimmerdor Zuid (zie google maps). Bij de kruising van de Paradijsweg en de Dodeweg nest naast de A28 fietsknooppunt 80.
Google Maps

Bijzonderheden De wandeling duurt ruim een uur en we lopen soms op een smal pad met boomstroken en de route gaat soms wat omhoog en dan weer omlaag. Het is handig om rekening te houden met de weersomstandigheden en eventueel een flesje water voor onderweg mee te nemen.

Na afloop drinken we koffie, thee of sap op de parkeerplaats en sluiten we het gezamenlijk af.

Prijs De wandeling is gratis, wel graag vooraf opgeven. Er is beperkt plaats.

Aanmelden via [email protected]