beeld Humanistisch Wandelen wereldbol mensen

Dit jaar staan we stil bij de kernwaarde ‘Verbondenheid’.
Vanuit de humanistische gedachte is zelfbeschikking essentieel, maar denken we niet alleen aan onszelf. Onze verantwoordelijkheid is gericht op zelfverwezenlijking, rekening houdend met de belangen van onszelf en van anderen. We geven zin aan ons leven in het hier en nu en doen dat met respect voor de keuze van anderen en voor de natuur en andere levende wezens. Mens-zijn betekent dus ook verbonden zijn, ingebed, kwetsbaar en afhankelijk van elkaar én de natuur.

Tijdens deze wandeling staan we aan de hand van de omgeving en inspirerende (humanistische) teksten samen stil bij de waarden verbondenheid (met natuur).
Wat betekent verbondenheid voor jou – met anderen, je omgeving en de natuur? Dit gebeurt onder begeleiding van humanistisch geestelijk verzorger, professionele gespreksleider en zingever Nikki van Biemen. We nodigen je van harte uit om samen dit wandeldialoog aan te gaan.

Wandelen vertraagt. Door te wandelen leer je op een andere manier naar je omgeving te kijken en hoe jij daar als mens in beweegt. De ideale setting dus voor een prikkelend gesprek en poëzie.

Meld je aan en wandel mee.

Datum: zondag 25 september 2022
Tijdstip:  verzamelen 09:45 uur, start 10:00 uur. De wandeling duurt (inclusief momenten van stilstaan/dialoog) circa 2 uur.
Locatie: Koningsweg, 3585 LH Utrecht (‘Ingang Amelisweerd’)
Vooraf aanmelden via utrecht@regio.humanistischverbond.nl
Kosten: gratis