Hij gaat in op vragen over zijn eigen motivatie. Geestelijke verzorging bij Defensie, wat is dat? Waarom kiest Arts voor dit werk? En hoe geeft hij er als humanist invulling aan? Ook vertelt hij over dilemma’s waarmee militairen worden geconfronteerd en hoe zij omgaan met ingrijpende of schokkende ervaringen. Wat brengt de soms maandenlange scheiding van familie en vrienden teweeg? Krijgt de mens onder het uniform genoeg mogelijkheden om zichzelf te zijn en te blijven?

Door dáár te zijn waar de militairen zijn, maken geestelijk verzorgers deel uit van het verhaal. Zij zijn zo de laagdrempelige steun in de rug voor militair en thuisfront. “Je werkt bij een organisatie die het mandaat heeft om geweld uit te oefenen, maar je moet tegelijkertijd humanistische waarden uitdragen. Dat is wat het werk uitdagend en soms ook moeilijk maakt”, aldus Arts.

Met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk, geïllustreerd met beelden uit binnen- en buitenland, zet Arts zijn werk uiteen én zet het ter discussie. Want er vallen best wel wat vragen te stellen over de aanwezigheid en taakinvulling van humanistisch geestelijk verzorgers bij Defensie. De aanwezigen worden dan ook uitgenodigd deel te nemen aan de discussieronde, waarbij verdieping, verbreding en uitwisseling voorop staan.

Na afloop kan men napraten onder het genot van een drankje. Deze bijeenkomst vindt plaats in het Duurzaamheidscentrum Assen. We starten om 17:30 u., met een eenvoudige gezamenlijke maaltijd, waarna de lezing zal worden gegeven.

Aanmelden vooraf is nodig door een mail te sturen naar [email protected]

Voor deelname door  niet leden wordt een kleine bijdrage gevraagd. Na aanmelding ontvangt u de nadere details van de bijeenkomst.