Dilemma’s in de film stellen het publiek voor uitdagende keuzes: hoe ver wil jij gaan met de wetenschap? Wil je jouw kind bijvoorbeeld ziektevrij maken met genetische modificatie? Wat betekent klimaatverandering voor onze eigen levensstijl? Onze wereld is continu in beweging en we staan niet altijd stil bij de uitdagingen die daarbij komen kijken. Hoe gaan we om met deze dilemma’s en welke rol spelen wetenschap, technologie en filosofie daarin? Met de bijdrage van twee bevlogen experts (Steven Dorresteijn en Susan Barth) en onder bezielende leiding van Erwin Maas wordt het een ontspannen en leerzame avond.

ROBIN is een innovatieve manier om wetenschap met een breed publiek te delen, maar ook een ideaal middel voor onderzoek en kennisdeling. Bovenal is het een heel bijzonder project, dat eerder al tot veel enthousiaste reacties leidde. We gaan op deze avond in gesprek met Susanne Barth (Cybersecurity-expert bij Universiteit Twente) en Steven Dorresteijn (Lector Ethiek en Technologie bij Saxion). De discussie wordt geleid door Erwin Maas.

Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met NWO (de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) en is interessant voor iedereen die graag nadenkt over trends en ontwikkelingen en die voorbereid wil zijn op ethische dilemma’s waar we in de toekomst steeds meer mee te maken zullen krijgen.

Locatie: Stadkamer, Zeven Alleetjes 1A, Zwolle. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Deelname 5 euro (3 euro voor leden HV). Contant betalen aan de zaal.

Locatie

Stadkamer
Zeven Alleetjes 1A
8011 CV Zwolle
Telefoon: 0384217278
stadkamer.nl

Kosten

€ 5,- voor niet-leden, € 3,- voor leden