Agenda Rotterdam-Rijnmond

Humanistisch Cafe: Mindfulness, wat is dat nou eigenlijk?

29 mrt

Humanistisch Cafe: Mindfulness, wat is dat nou eigenlijk?

Als je alle artikelen erover mag geloven is Mindfulness dé remedie tegen alle smarten die een mens in het leven kan tegenkomen. Maar wat is het nu echt? Mindfulness zoals we dat vandaag de dag kennen is in het westen bekend geworden door de wetenschapper Jon-Kabat Zinn en de boeddhistische monnik Thich Nhat Hanh.

Jon-Kabat Zinn was als hoogleraar verbonden aan de Stress Reduction Clinic van de universiteit van Massachusetts waar hij vanaf begin jaren 70 experimenteerde met aandachtstraining in een medische setting.

Tchih Nhat Hanh mocht in 1966 niet naar zijn thuisland Vietnam terugkeren omdat hij een sterk pacifistisch geluid liet horen. Sindsdien woont hij in ballingschap, en in Frankrijk richtte hij het Boeddhistische centrum en de meditatiegemeenschap Plum Village op.

Mindfulness zoals we dat nu kennen vindt zijn oorsprong in het Boeddhisme. Serge Feldmann van Mindfulness & Compassie Rotterdam laat ons kennis maken met Mindfulness, en zal onze vragen hierover beantwoorden. Wie vooraf meer wil weten kan informatie vinden op http://www.mindfulness-compassie-rotterdam.nl.