Rosa Groen
Beeld door: Studio Arash

Rosa is uitgeroepen tot Duurzame Docent Hoger Onderwijs 2022/2023, een landelijke prijs, mogelijk gemaakt door de Dag van de Duurzaamheid. Zij is docente European Studies aan de HHS waarbij duurzaamheid is geïntegreerd in de diverse vakken. Kijk hier voor achtergrondinformatie over Rosa

Belangrijk aandachtspunt is wat wij van haar kunnen leren in het kader van ecohumanisme, hoe integreert zij de verschillende aspecten van duurzaamheid in haar lespakket en hoe stimuleert zij studenten om duurzaamheid zowel theoretisch als praktisch in de praktijk te brengen? Wat kunnen wij als humanisten hiervan leren?

Achtergrondinformatie
Droogte, natuurgeweld, veranderende temperatuur, het is duidelijk dat het niet goed gaat met de aarde. Velen zijn daar inmiddels van overtuigd. Toch stuiten maatregelen vaak op grote bezwaren. Het verschil tussen weten dat er iets moet gebeuren en zelf verantwoordelijkheid nemen en dus ook pijn voelen van de noodzakelijke maatregelen blijft lastig.

Op 24 september 2022 hebben verschillende HV-afdelingen in Rotterdam over dit thema gebrainstormd met vertegenwoordigers uit de wetenschap (waaronder Scientist Rebellion), actievoerders van Extinction Rebellion en de gelouterde oud-politicus Jan Terlouw.
Een inspirerende bijeenkomst met als conclusie: de situatie is ernstig, mogelijke oplossingen kennen we en de verandering is ingrijpend voor de mensen. Elkaar stimuleren en steunen is hierbij van belang.

Datum donderdag 2 februari 2023

Tijd 18:00 – 20:00 uur

Locatie Grand Utopie, Waldeck Pyrmontkade 116, Den Haag Google Maps

Kosten Tijdens de inloop zijn de drankjes voor rekening van het bestuur van Humanistisch Verbond afdeling Haaglanden; daarna op eigen kosten; eventuele maaltijd is ook op eigen kosten.

Wil je gebruikmaken van een maaltijd? Geef dit dan door via het formulier op de website van Utopie.