“Jij hoort in onze klas”
Aan de Stieltjesstraat in Rotterdam-Zuid, naast het restant van de muur van Loods 24, staat het Joods Kindermonument met 686 namen van kinderen tussen 0 en 12 jaar die tijdens de Tweede Wereldoorlog uit Rotterdam zijn weggevoerd en vermoord.
Jaarlijks wordt op verschillende basisscholen in Rotterdam het project “Jij hoort in onze klas” uitgevoerd, waarbij kinderen op onderzoek gaan naar de geschiedenis van Joodse kinderen van wie de naam op het kindermonument is vermeld.
Kinderen verbinden deze geschiedenis met hun eigen ervaringen met discriminatie en antisemitisme.
Arie de Bruin, initiatiefnemer van het project en voorzitter van de onderwijswerkgroep PO van de stichting Joods Kindermonument, komt hier in het Humanistisch Café verder over vertellen.
Het is een onderwerp dat past bij de maand mei, de maand waarin zowel de slachtoffers van oorlogsgeweld herdacht worden als ook de bevrijding van Nederland wordt gevierd.
Arie de Bruin (1947) heeft vele functies in het onderwijs gehad: onderwijzer, directeur basisonderwijs, directeur Opleidingsschool voor kleuteronderwijs, directielid van een pabo, docent pedagogiek, algemeen directeur van een schoolbestuur, trainer, coach en wat dies meer zij.
Na zijn pensionering zet hij zich nog altijd in voor diverse (onderwijs)organisaties waar onder stichting Loods 24 en Joods Kindermonument, de Janusz Korczak Stichting en de stichting Edukans.
Kosten: €9
- maaltijd
- drankje
- koffie of thee
aanmelden niet nodig!
- zaal open 18:00
- eten rond 18:30
- lezing rond 19:45