Waar gaat het over deze avond? 

  • Wat voelen we bij de staat van het klimaat: onoverzichtelijk of vol goede moed, een beetje depri of hoopvol?
  • Wat staat ons te doen en in welke rol: voel ik me verantwoordelijk en bereid om mijn waarden en levensstijl aan te passen?
  • Wat hebben we nodig om dat gevoel en die rol in gedrag en acties om te zetten? Waar kan het humanisme en een volgend HV-café ons inspiratie en handvatten geven, om er zelf mee te beginnen?

Voorzetten voor dit programma komen uit het  ‘Eco-dossier’ van het HV. Dat is door een landelijk actieve groep leden samengesteld en wordt nu aan alle lokale afdelingen voorgelegd als handleiding voor hun programma over ecohumanisme, om dat onderwerp met een humanistische insteek aan te kunnen vliegen. Sanneke Bolhuis is coördinator van het eco-dossier, samen met ons lid Marco Oostdijk. Het dossier kende bijdragen van 10 leden, onder wie onze Anneke Duijndam.

Werkgroep ecohumanisme

We gebruiken deze avond ook als aanleiding voor het vormen van een werkgroep ecohumanisme. Die gaan nadenken over hoe we dit thema als HV Haaglanden verder willen vormgeven, in café's, boekbesprekingen en andere activiteiten. Vanuit het bestuur is ondersteuning en budget beschikbaar. Kun je niet bij deze avond zijn, maar wil je toch graag deelnemen aan zo’n groep? Mail dan met Didi op [email protected], zij brengt je met anderen in contact.

Datum donderdag 7 september 2023

Tijd 18:00 – 21:00 uur

Locatie Grand Utopie, Waldeck Pyrmontkade 116, Den Haag Google Maps

Kosten Tijdens de inloop zijn de drankjes voor rekening van het bestuur van Humanistisch Verbond afdeling Haaglanden; daarna op eigen kosten; eventuele maaltijd is ook op eigen kosten.

Aanmelden We vinden het fijn om te weten op hoeveel deelnemers we kunnen rekenen, meld je dus aan via info@humanistischverbondhaaglanden.nl.

Wil je gebruikmaken van een maaltijd? Geef dit dan door via het formulier op de website van Utopie.