Het gesprek voeren we aan de hand van stellingen over de toepassing van AI. Een voorbeeld van zo’n stelling luidt: een arts moet zich aan de diagnose houden die een AI stelt bij een vermoeden van huidkanker. En natuurlijk vertellen we kort meer over de werkgroep en ons advies aan het landelijk bureau.

Het wordt hoe dan ook een mooie avond. We vinden het fijn om te weten op hoeveel deelnemers we kunnen rekenen, meld je dus aan via info@humanistischverbondhaaglanden.nl.

Voorbereiding

Ter voorbereiding is het handig om de nationale AI-cursus te doen of je op een andere manier in te lezen in het onderwerp, bijvoorbeeld door de kranten van afgelopen maanden er nog eens op na te slaan. In bijgaande leidraad vertellen we hoe de gespreksvorm verloopt, ook handig om vooraf te weten.

Ter inspiratie

Filosoof Miriam Rasch wijst in haar boek ‘Frictie. Ethiek in tijden van dataïsme’ (2021) op het paradoxale beeld dat dan ontstaat: ‘Een totaal voorspelbare toekomst is geen toekomst maar een voortdurend heden’. En ze roemt de ‘de-automatons: zij die weigeren als automaton voort te ratelen, die er een eer in leggen een stok tussen de spaken te steken van al te gesmeerde netwerken, die min of meer openlijk genieten van storing en frictie; om ruimte te creëren, om de onvoorspelbaarheid te vieren, om het innerlijk leven te bewaken, niet alleen het eigen maar ook dat van de ander.’

Datum donderdag 1 juni 2023

Tijd 18:00 – 21:00 uur

Locatie Grand Utopie, Waldeck Pyrmontkade 116, Den Haag Google Maps

Kosten Tijdens de inloop zijn de drankjes voor rekening van het bestuur van Humanistisch Verbond afdeling Haaglanden; daarna op eigen kosten; eventuele maaltijd is ook op eigen kosten.

Aanmelden We vinden het fijn om te weten op hoeveel deelnemers we kunnen rekenen, meld je dus aan via info@humanistischverbondhaaglanden.nl.

Wil je gebruikmaken van een maaltijd? Geef dit dan door via het formulier op de website van Utopie.