Afsluiting van het seizoen met Nico de Verhalenman en Jan van Bommel.

Voor vanavond hebben we Nico de Verhalenman uitgenodigd. Nico Prins staat ook wel bekend als Nico de Verhalenman en Rotterdamse Stadsverteller. Hij vertelt namelijk al meer dan vijfentwintig jaar verhalen. Als geboren en getogen Rotterdammer, opgegroeid tussen de havens, werd Nico op een gegeven moment door het Havenbedrijf Rotterdam gevraagd een presentatie te maken over de geschiedenis en de ontwikkeling van de stad Rotterdam als havenstad. Dat is nu alweer een eeuwigheid geleden, en Nico ging zich meer en meer in de ontwikkelingen van zijn stad verdiepen.

Als professioneel verteller reisde hij stad en land af om zijn verhalen te vertellen. De afgelopen veertien jaar is hij druk bezig geweest rond de herontwikkeling van het gebied van de RDM/Heijplaat, hij weet daardoor ook veel van de huidige stand van zaken daar. Nico groeide langzaam uit tot een autoriteit op het gebied van Rotterdam en de ontwikkelingen van de stad tot wat ze nu is. Momenteel werkt hij regelmatig voor Hotel New York en verzorgt rondleidingen en gidstoeren.

Daarnaast maakte hij een voorstelling over de oorlogsdagen vóór het bombardement. Nico’s kennis over de stad en zijn vakmanschap als verhalenverteller staan garant voor een avond vermaak met een educatief karakter, hij weet zelfs kenners van de stad nog iets nieuws te vertellen. Muzikaal wordt Nico vanavond ondersteund door Jan van Bommel op de harmonica.

U bent van harte uitgenodigd te komen eten, praten, luisteren en misschien zelfs een beetje wijzer te worden!

Kosten: €9

  • maaltijd
  • drankje
  • koffie of thee

aanmelden niet nodig!

  • zaal open 18:00
  • eten rond 18:30
  • lezing rond 19:45