Agenda Arnhem-Rijnstreek

Humanistisch Café & Kinderfilosofie | Thema: Waarheid & verbeelding

7 apr

Humanistisch Café & Kinderfilosofie | Thema: Waarheid & verbeelding

Wat is waar? Als je iets zeker weet, is het dan ook waar? Wanneer weet je iets zeker? Als je je iets kan verbeelden, is het dan waar? Wie of wat bepaalt of iets waar is? Moeten we alles aannemen wat anderen ons zeggen? Heeft iedereen zijn eigen waarheid? – we gaan deze en andere vragen onder de loep nemen in onze bijeenkomst. We beginnen met het opschrijven van wat we zeker weten en wat we niet weten. We lezen over een zoektocht naar de waarheid door een Kip en Worm. Daarna gaan we in gesprek. Tenslotte spelen we het spel waar of niet waar, waarin we bekijken of onze argumentenkloppen en anderen kunnen overtuigen.

Kinderfilosofie

Verbaas je je wel eens over de wereld, over waarom de dingen zijn zoals ze zijn? Heb je veel vragen? Kun je niet stoppen met denken? Kom met andere kinderen filosoferen. Met spelletjes, muziek en verhalen, door kletsen en knutselen, gaan we over verschillende zaken beter nadenken. Zo vragen we ons af: Wanneer is iets mooi? Wat is natuur? Wat is een stad? Wanneer is iets waar? De bijeenkomsten worden begeleid door Sylwia Falińska - kinderfilosoof verbonden aan het Centrum Kinderfilosofie Nederland.

Humanistisch café

Tijdens het Humanistisch Café nemen we de gelegenheid om even afstand te nemen van ons drukke leven en zullen we stil te staan bij zaken die, in het dagelijkse, vaak aan ons voorbijgaan. We bespreken een thema aan de hand van teksten, gedichten en muziek met een actieve inbreng van de deelnemers. Miek den Daas, humanistisch geestelijk begeleider, is onze gids en zal ons inspireren om samen verder te denken. De thema’s dit seizoen: schoonheid, drukte en rust, waarheid.