Tegel Spinoza
Beeld door: Nanda van Bodegraven

Wandel langs stoeptegels met quotes van filosofen. De persvrijheid en geloofsvrijheid was in Amsterdam in de zeventiende eeuw groter dan in veel andere steden. Daarom kwamen er filosofen naar de stad, bijvoorbeeld om hier hun boeken te publiceren. De invloed van deze denkers vanuit Amsterdam is niet gering. Sinds november 2019 liggen er negen tegels in de stoep met quotes van deze denkers. Op  vrijheidvanamsterdam.nl leiden gratis audiotours langs alle tien tegels en vertellen over het leven en het denken van de filosofen. Je kunt de wandelingen met audiotours volgen wanneer je maar wilt.

In een verkorte versie van de wandeling lopen we zondagmiddag 20 september langs vijf tegels: Descartes, Hobbes, van den Enden, Koerbagh en Spinoza. Het HFA, Humanisme Fonds Amsterdam, financierde dit project. Het doel van het HFA is humanisme aan Amsterdam verbinden. Tijdens de wandeling wordt duidelijk wat de invloed van de genoemde denkers op het humanisme is.

Meer lezen? Bekijk de themapagina Vrijheid van Amsterdam.

We beginnen op het plein bij de Brakke Grond, Nes 45.

Starttijd: 15.00 uur, en om 16.00 uur.

Alleen op reservering vooraf, want er is een beperkt aantal plaatsen per groep. Geef duidelijk aan als  je je opgeeft wanneer je wilt komen, om 15.00 uur of om 16.00 uur.

Jonne op de Weegh

Jonne op de Weegh – wandeling 15:00 uur

Jonne op de Weegh studeert Media, Informatie en Communicatie en volgde de minor ‘Filosofie in de post-digitale wereld’. Via die route ontmoette zij Nanda, die haar introduceerde bij het project ‘Vrijheid van Amsterdam’.  Jonnes enthousiasme voor filosofie en het project ‘Vrijheid van Amsterdam’ deelt zij graag in haar wandelingen.

Nanda-van-Bodegraven_300x300

Nanda van Bodegraven – wandeling 16:00 uur

Nanda van Bodegraven is filosoof, publicist en trainer. Sinds 1999 filosofeert zij met kinderen en sinds 2014 met volwassenen. Zij is initiator van de 10 filosofie-tegels en de wandeling langs de tegels. Zij publiceerde daarnaast verschillende boeken over filosoferen met kinderen, ‘Denkstappen’ is haar laatste boek. Verder is zij humanist in hart en nieren.

 

 

Wie, wanneer en waar

Filosofische wijsheden wandeling

Datum en tijd
Zondag 20 september 2020
15:00 wandeling 1 – met Jonne op de Weegh
16:00 wandeling 2 – met Nanda van Bodegraven
Let op: vooraf reserveren

Startpunt
De Brakke Grond (op het plein)
Nes 45, Amsterdam
Google Maps

Kosten
Toegang is €6 voor leden en €9 voor niet-leden, inclusief koffie en thee vooraf en een drankje na de lezing.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.