Tegel Spinoza
Beeld door: Nanda van Bodegraven

Wandel langs stoeptegels met quotes van filosofen. De persvrijheid en geloofsvrijheid was in Amsterdam in de zeventiende eeuw groter dan in veel andere steden. Daarom kwamen er filosofen naar de stad, bijvoorbeeld om hier hun boeken te publiceren. De invloed van deze denkers vanuit Amsterdam is niet gering. Sinds november 2019 liggen er negen tegels in de stoep met quotes van deze denkers. Op  vrijheidvanamsterdam.nl leiden gratis audiotours langs alle tien tegels en vertellen over het leven en het denken van de filosofen. Je kunt de wandelingen met audiotours volgen wanneer je maar wilt.

In een verkorte versie van de wandeling lopen we zondagmiddag 20 september langs zes tegels: Descartes, Hobbes, van den Enden, Koerbagh, Spinoza en Locke. Het HFA, Humanisme Fonds Amsterdam, financierde dit project. Het doel van het HFA is humanisme aan Amsterdam verbinden. Tijdens de wandeling wordt duidelijk wat de invloed van de genoemde denkers op het humanisme is.

We beginnen op het plein bij de Brakke Grond, Nes 45.

Starttijd: 15.00 uur, en om 16.00 uur.

Alleen op reservering vooraf, want er is een beperkt aantal plaatsen per groep. Geef duidelijk aan als  je je opgeeft wanneer je wilt komen, om 15.00 uur of om 16.00 uur.

Nanda-van-Bodegraven_300x300

Over Nanda van Bodegraven

Nanda van Bodegraven is filosoof, publicist en trainer. Sinds 1999 filosofeert zij met kinderen en sinds 2014 met volwassenen. Deze activiteiten ontplooit zij als ZZP-er. Zij publiceerde verschillende boeken, zie hieronder welke. In totaal zijn er rond 11.000 exemplaren verkocht: haar boeken worden op vele scholen en andere onderwijsinstellingen gebruikt. Ideeënrijkheid en toegankelijkheid kenmerken haar boeken.

Bekijk de themapagina Vrijheid van Amsterdam

Wie, wanneer en waar

Filosofische wijsheden wandeling

Datum en tijd
Zondag 20 september 2020
15:00 wandeling 1
16:00 wandeling 2
Let op: vooraf reserveren

Startpunt
De Brakke Grond (op het plein)
Nes 45, Amsterdam
Google Maps

Kosten
Toegang is €6 voor leden en €9 voor niet-leden, inclusief koffie en thee vooraf en een drankje na de lezing.