Al jong koos ze voor het klooster en kon daar als vrouw haar intellectuele passie een plaats geven, maar haar kritische blik op de eucharistie leidde tot verdeeldheid. Haar hele leven zette ze zich in voor stemmen die niet gehoord werden (zoals van tot slaaf gemaakte mensen, vrouwen en de oorspronkelijke Mexicaanse bevolking). Haar besef van een beperkte blik door onze lichamelijke gesitueerdheid en haar feministische teksten zijn nu nog steeds relevant.

Denk mee, ga mee in gesprek.

Waar gaat de lezing over? Intercultureel filosoof Renate Schepen vertelt.

Datum zondag 15 oktober 2023

Programma
14:30 – 15:00 inloop
15:00 – 17:00 lezing met pauze
17:00 – 18:00 napraten en borrel

Locatie Vrije Academie, Herengracht 368, Amsterdam Google Maps

Bereikbaarheid Vrije Academie: OV & parkeerinformatie

Prijs

Prijs
€ 12 (standaard)*
€ 5 (leden Humanistisch Verbond)*
* inclusief 3 drankjes

Leden van het Humanistisch Verbond krijgen korting. Gebruik bij je aanmelding de kortingscode HUMA om de korting te activeren. Je kortingsticket is geldig als je lid bent van het Humanistisch Verbond.

Ja ik ben erbij

Heb je vragen? Laat het ons weten. Stuur een e-mail. Bedankt alvast!

Renate_Schepen

Renate Schepen is onafhankelijk filosoof. Haar werk richt zich op interculturele filosofie en dialoog. Ze schreef meerdere boeken en onderzoekt daarin hoe we met elkaar in gesprek kunnen blijven en recht kunnen doen aan verschillende bronnen van kennis. Ze geeft masterclasses en presentaties in theaters en op festivals (o.a. Lowlands, Nacht van de Filosofie). Renate promoveerde aan de Universiteit van Wenen (with honours) en studeerde daarvoor in Amsterdam, Accra en Montevideo.

Over HUMA-café

Elke derde zondag van de maand (behalve in juli en augustus) is er een HUMA-café in De Vrije Academie, Amsterdam. Iedere keer nodigen we een of meerdere mensen uit te komen spreken over levenskunst, filosofie en actuele maatschappelijke vraagstukken. Kom ook!

Over Humanistisch Verbond Amsterdam

Vanuit Humanistisch Verbond afdeling Amsterdam Amstelland organiseren we regelmatig activiteiten. Iedere derde week van de maand (behalve in juli en augustus) een HUMA-café bij de Vrije Academie, met lezingen en debatten. Daarnaast kun je inspiratie opdoen en je geest verrijken bij cursussen, een open café, filosofische wandelingen, fietstochten en meer. Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom. Nu op de agenda:

Blijf op de hoogte

Maandelijks sturen we een nieuwsbrief uit vanuit Humanistisch Verbond Amsterdam Amstelland. Om je te inspireren met nieuws over onze activiteiten, cursussen, verdiepingsdagen en thema’s waarover we met elkaar nadenken en spreken. Iedereen kan zich aanmelden, of je nou lid bent of niet.

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Humanistisch Verbond Amsterdam Amstelland
Dan ontvang je elke maand inspiratie en nieuws over onze activiteiten, cursussen, verdiepingsdagen en thema’s waarover we met elkaar nadenken en spreken.

 

E-mailadres:

☑ We gaan zorgvuldig om met je gegevens, je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.