Tegel Spinoza
Beeld door: Nanda van Bodegraven

Wandel langs stoeptegels met quotes van filosofen. De persvrijheid en geloofsvrijheid was in Amsterdam in de zeventiende eeuw groter dan in veel andere steden. Daarom kwamen er filosofen naar de stad, bijvoorbeeld om hier hun boeken te publiceren. De invloed van deze denkers vanuit Amsterdam is niet gering. Sinds november 2019 liggen er negen tegels in de stoep met quotes van deze denkers. Op vrijheidvanamsterdam.nl leiden gratis audiotours langs alle negen tegels en vertellen over het leven en het denken van de filosofen. U kunt de wandelingen met audiotours volgen wanneer u maar wilt.

In een verkorte versie van de wandeling lopen we zondagmiddag 20 september langs zes tegels: Descartes, Hobbes, van den Enden, Koerbagh, Spinoza en Locke. Het HFA, Humanisme Fonds Amsterdam, financierde dit project. Het doel van het HFA is humanisme aan Amsterdam verbinden. Tijdens de wandeling wordt duidelijk wat de invloed van de genoemde denkers op het humanisme is.

We beginnen op het plein bij de Brakke Grond, Nes 45.

Starttijd: 15.00 uur, en om 16.00 uur.

Reserveren is deze keer verplicht, want er is een beperkt aantal plaatsen per groep. Geef duidelijk aan als  je je opgeeft wanneer je wilt komen, om 15.00 uur of om 16.00 uur.

Wie, wanneer en waar

Filosofische wijsheden wandeling

Datum en tijd
Zondag 20 september 2020
15:00 wandeling 1
16:00 wandeling 2
Let op: vooraf reserveren

Locatie
Plein bij de Brakke Grond
Nes 45
Amsterdam

Kosten
Toegang is €6 voor leden en €9 voor niet-leden, inclusief koffie en thee vooraf en een drankje na de lezing.

Reserveren
Je kunt reserveren door een e-mail te sturen naar amsterdam@regio.humanistischverbond.nl.

Nanda-van-Bodegraven_300x300

Over Nanda van Bodegraven

Nanda van Bodegraven is filosoof, publicist en trainer. Sinds 1999 filosofeert zij met kinderen en sinds 2014 met volwassenen. Deze activiteiten ontplooit zij als ZZP-er. Zij publiceerde verschillende boeken, zie hieronder welke. In totaal zijn er rond 11.000 exemplaren verkocht: haar boeken worden op vele scholen en andere onderwijsinstellingen gebruikt. Ideeënrijkheid en toegankelijkheid kenmerken haar boeken.