photo-1464446066817-4116494586bb

Kun je altijd gelukkig zijn? Is geluk maakbaar? Wat is echt geluk? Is kwetsbaarheid een bedreiging voor geluk? Hoe dacht men in het verleden over geluk en welke van die zienswijzen zijn nu nog relevant?

Benschop is filosoof en docent levenskunst bij het Humanistisch Verbond. Vragen rondom geluk zijn bij uitstek vragen naar het goede leven en levenskunst. In het tweede deel van dit humacafe gaan we samen met Silvia Benschop op onderzoek uit naar het geluk in de dagdagelijkse praktijk van ons leven. Wat is geluk? Wanneer ervaren we geluk? Is geluk iets wat ons overkomt? En wat is er eigenlijk mis met ongelukkig zijn?

Vele klassieke en hedendaagse denkers hebben nagedacht en geschreven over geluk. Zo is er het gedachtengoed van de Stoa, Nussbaum en anderen. Wat denken zij? We laten ons inspireren door deze denkers maar gaan in dit Humacafe vooral steeds weer terug naar onze eigen ervaringen en wat wij zelf denken.

Wie, wanneer en waar

Geluk
Lezing door Silvia Benschop

Datum en tijd
Zondag 20 december 2020
15.00 – 18.00 uur

Locatie
Perdu
Kloveniersburgwal 86, Amsterdam
Google Maps

Kosten
Toegang is €6 voor leden en €9 voor niet-leden, inclusief koffie en thee vooraf en een drankje na de lezing.

Het Huma-café in december gaat niet door, we werken aan een wandeling/podcast over geluk die we hopen in december te kunnen delen. Had je je aangemeld voor dit Huma-café? Dan ontvang je persoonlijk bericht van ons per e-mail. Neem bij vragen contact op via amsterdam@regio.humanistischverbond.nl

Geannuleerd. Toch inspiratie?

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Amsterdam Amstelland. Dan ontvang je maandelijks inspiratie en nieuws in je mailbox over onze activiteiten, cursussen  en thema's waarover we met elkaar nadenken en spreken.

silvia-benschop-square

Over Silvia Benschop

Silvia Benschop studeerde af aan de Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. Zij werkt onder meer als fotograaf en houdt zich al vele jaren intensief bezig met filosofie. Nam deel aan verschillende trainingen bij praktische filosofen waaronder de Franse filosoof Oscar Brenifier (Institut de Pratiques Philosophiques). Studeerde enkele jaren wijsbegeerte aan de Universiteit van Utrecht en volgde opleidingen bij de Internationale School Voor Wijsbegeerte (ISVW), waaronder de beroepsopleiding tot filosofisch consulent. Ze geeft regelmatig lezingen en themaworkshops over ouderdom, liefde, werk, professionaliteit, kunst, emoties, angst, gezondheid, vriendschap, het lot, genieten en levenskunst.

Klavertje vier, teken van geluk

Lees meer over geluk

Op onze thema-pagina over geluk kun je meer over het thema lezen, luisteren en kijken. Ter voorbereiding op het HUMA-café of verdere verdieping achteraf.

 

 

Heb je vragen, kom je er niet uit? Laat het ons weten. Stuur een mail naar amsterdam@regio.humanistischverbond.nl. Bedankt alvast!