Agenda Amsterdam

Huma Café; Boris van der Ham - De nieuwe vrijdenkers

17 jun

Huma Café; Boris van der Ham - De nieuwe vrijdenkers

In het boek Nieuwe Vrijdenkers vertellen 12 voormalige moslims hun verhaal. Het boek is samengesteld door Boris van der Ham, voorzitter van het Humanistisch Verbond, en journalist Rachid Benhammou.

In Nederland ben je vrij om niet-godsdienstig te zijn, maar in de praktijk is die vrijheid niet voor iedereen vanzelfsprekend. In het boek Nieuwe Vrijdenkers komen twaalf Nederlandse voormalige moslims aan het woord die zich hebben losgemaakt van de religie van hun ouders. Bij sommigen ging dat gemakkelijk, maar anderen kregen te maken met zeer heftige reacties van hun familie, waarbij enkelen zelfs werden verstoten.

Een aantal van de geïnterviewden is nu openlijk atheïst, agnost, humanist of vrijdenker, maar de meesten van hen leiden een dubbelleven omdat de buitenwereld niets weet van hun afvalligheid. In Nieuwe Vrijdenkers vertellen deze voormalige moslims openhartig hun persoonlijk verhaal, hun soms verscheurende dilemma’s, maar ook over wat hen nu inspireert. Het zijn stuk voor stuk verhalen over het Nederland van nu.

Boris van der Ham presenteert het boek Nieuwe vrijdenkers samen met enkelen geïnterviewden uit het boek. Er is volop ruimte voor een gesprek.

Speciale aanbieding: kom naar de lezing en koop het boek voor maar 10,- !

www.nieuwevrijdenkers.nl

Deur open om 14.30 uur, start om 15.00 uur
Graag aanmelden via:  amsterdam@regio.humanistischverbond.nl