Op links en rechts (niet per se als het om politiek gaat) is een kleine groep schreeuwers. Ze weten precies hoe alles zit en proberen je – vaak via Twitter of andere schreeuwkanalen – mee te trekken in hun heldere wereldbeeld. Maar is een helder wereldbeeld eigenlijk wel mogelijk? Als je je bureau opruimt en alles keurig in een categorie probeert te stoppen, zit je altijd met wat restproducten die je nergens kwijt kunt. Als het al niet lukt om je bureau perfect te ordenen, zal het dan ooit lukken om een consequent verhaal te vertellen over hoe de wereld in elkaar steekt? In dit HUMA-café zal Meester argumenten geven om je niet weg te laten zetten in de duidelijke kampen en bewust te kiezen voor een ambigue tussenpositie.

Datum zondag 16 oktober 2022

Programma
14:30 – 15:00 inloop
15:00 – 17:00 lezing met pauze
17:00 – 18:00 napraten en borrel

Locatie Perdu, Kloveniersburgwal 86, Amsterdam Google Maps

Prijs
€ 5 leden*
€ 11 niet-leden*
* inclusief koffie/thee vooraf + bij de pauze + consumptiebon voor drankje bij de napraat

Ja ik ben erbij

Heb je vragen, kom je er niet uit? Laat het ons weten. Stuur een e-mail. Bedankt alvast!

Frank Meester, spreker bij HUMA café Amsterdam
Beeld door: Annelies Verhelst

Frank Meester (1970) is filosoof, schrijver en opiniemaker. Van zijn hand verschenen o.a. ‘Zie mij. Filosofie van de ijdelheid’ en onlangs ‘Waarom we de wereld niet rond kunnen krijgen. Pleidooi voor inconsequentie’ dat op de shortlist stond van de Socratesbeker. Met zijn broer Maarten publiceerde hij de bestseller ‘Meesters in de filosofie’ en had hij een column in de Volkskrant. Met filosoof Coen Simon is hij de initiatiefnemer van de filosofische denktank Nieuw Licht. Hij sprak op grote podia en festivals als LowLands, Brainwash en De Stadsschouwburg van Amsterdam. Samen met Stine Jensen verzorgde hij een theatertour en hij verschijnt vaak in de media.

Boek Waarom we de wereld niet rond kunnen krijgen

Review Abdelkader Benali: Een aanstekelijk pleidooi om de al te strakke regie die we over ons leven willen voeren los te laten.’ Ronald van Raak gaf Waarom we de wereld niet rond kunnen krijgen vier sterren in de Volkskrant. NRC schreef over dit boek ‘Aantrekkelijk en zeer geestig geschreven […] Mooie verhalen en geweldig geschreven.’
Boek bekijken

Over HUMA-café

Elke derde zondag van de maand (behalve in juli en augustus) is er een HUMA-café in Perdu, Amsterdam. Iedere keer nodigen we een of meerdere mensen uit te komen spreken over levenskunst, filosofie en actuele maatschappelijke vraagstukken. Kom ook!

Ook interessant

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Humanistisch Verbond Amsterdam Amstelland
Dan ontvang je elke maand inspiratie en nieuws over onze activiteiten, cursussen, verdiepingsdagen en thema’s waarover we met elkaar nadenken en spreken.

 

E-mailadres:

☑ We gaan zorgvuldig om met je gegevens, je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.