Van Brederode laat in de lezing zien hoe belangrijk zelfkennis daarbij is. Dat het belangrijk is om te weten wat je eerste reflex is, zodra je te maken hebt met persoonlijke tegenslag in je leven of bij drama’s die zich in de wereld manifesteren.

Ben je bijvoorbeeld iemand die cynisch wordt, verbitterd, murw, en laat je alles uit je handen vallen, “want het heeft toch geen zin”. Ben je iemand die zegt ‘het heeft toch geen zin, laat ik er dan maar iets van maken voor mezelf’. Trek je het je zo aan, dat je er meteen over wilt praten, een mening geven, op sociale media in discussie gaan met andere mensen. Of formuleer je activistische idealen en kies je voor een actie, die zo groot is, dat die voor niemand is vol te houden en eigenlijk ook z’n doel daardoor mist.

Van Brederode vertelt vanuit haar eigen levenservaring hoe je met die zelfkennis jezelf kunt herpakken. Verwacht echter geen recept waarmee je met tegenslagen aan de slag kan, van Brederode wil laten zien hoe je zelf kunt zoeken naar een manier om ermee om te gaan. Het gaat in haar lezing om jouw persoonlijke ontdekkingstocht van jouw eigen levenskunst. Hoe kan je steeds weer terugkeren naar jezelf en de mensen die je inspireren?

Désanne van Brederode

Over de spreker
Désanne van Brederode (1970) is schrijver, filosoof en essayist. Ze schreef onder andere de romans Ave verum corpusHart in hartVallende vorstWonderlamp en de essaybundel De ziel onder de arm. In 2018 maakte ze haar poëziedebuut met Verzonnen Grond.  Ook schreef ze verschillende columns en publiceerde onder meer in De Groene Amsterdammer. Als bestuurslid van Het Syrisch Comité pleit Désanne van Brederode ervoor om Syriërs actiever te steunen.

Datum zondag 18 december 2022

Programma
14:30 – 15:00 inloop
15:00 – 17:00 lezing met pauze
17:00 – 18:00 napraten en borrel

Locatie Perdu, Kloveniersburgwal 86, Amsterdam Google Maps

Prijs
€ 5 leden*
€ 11 niet-leden*
* inclusief koffie/thee vooraf + bij de pauze + consumptiebon voor drankje bij de napraat

Ja ik ben erbij

Heb je vragen? Laat het ons weten. Stuur een e-mail. Bedankt alvast!

Désanne van Brederode vertelt over de lezing

Désanne van Brederode is schrijver en filosoof. Ze verzorgt een lezing over Omgaan met tegenslag, voor het Huma café in Amsterdam. 'Pas als je bij jezelf gaat ontdekken wat je eerste reflexen zijn, kun je gaan zoeken daar een middenweg in te vinden.' Bron: www.youtube.com

Over HUMA-café

Elke derde zondag van de maand (behalve in juli en augustus) is er een HUMA-café in Perdu, Amsterdam. Iedere keer nodigen we een of meerdere mensen uit te komen spreken over levenskunst, filosofie en actuele maatschappelijke vraagstukken. Kom ook!

Over Humanistisch Verbond Amsterdam

Vanuit Humanistisch Verbond afdeling Amsterdam Amstelland organiseren we regelmatig activiteiten. Iedere derde week van de maand (behalve in juli en augustus) een HUMA-café bij Perdu, met lezingen en debatten. Daarnaast kun je inspiratie opdoen en je geest verrijken bij cursussen, een open café, filosofische wandelingen, fietstochten en meer. Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom. Nu op de agenda:

Blijf op de hoogte

Maandelijks sturen we een nieuwsbrief uit vanuit Humanistisch Verbond Amsterdam Amstelland. Om je te inspireren met nieuws over onze activiteiten, cursussen, verdiepingsdagen en thema’s waarover we met elkaar nadenken en spreken. Iedereen kan zich aanmelden, of je nou lid bent of niet.

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Humanistisch Verbond Amsterdam Amstelland
Dan ontvang je elke maand inspiratie en nieuws over onze activiteiten, cursussen, verdiepingsdagen en thema’s waarover we met elkaar nadenken en spreken.

 

E-mailadres:

☑ We gaan zorgvuldig om met je gegevens, je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.