tentoonstelling vrijdenkers Amsterdam Museum beeld
Amsterdam Museum tentoonstelling 'Vrijdenkers: van Spinoza tot nu'
Beeld door: Fotograaf: Lotte Dale

Niet vrijdenken maar zélf denken, zei onze penningmeester in een gesprek over het thema van de tentoonstelling in het Amsterdam Museum. Want wat doe je als je de ander tegenkomt in de vorm van zeden, cultuur of systeem?

Bij de samenstelling van de tentoonstelling waren vijf curatoren betrokken. Twee van hen – Imke Ruigrok en Margriet Schavemaker – komen erover vertellen én discussiëren in het Amsterdam Museum, want dit is een doorlopend gesprek, en moet dat ook zijn. Vrijdenken – hoe doe je dat als je het niet eens kan worden met elkaar en de openingsdatum nadert?

Datum en tijd zondag 19 september 2021, 15.00 – 17.00 uur

Locatie Vanaf 14:45 uur wachten we je op bij Perdu, Kloveniersburgwal 86, Amsterdam Google Maps. Vandaaruit gaan we direct door naar het Amsterdam Museum. Je krijgt een codewoord voor gratis entree en rondleiding van de twee curatoren.

Prijs Gratis entree

Aanmelden Meld je hieronder aan om je plek te reserveren. 

Corona informatie Wij volgen de maatregelen van overheidswege zo goed mogelijk en vragen iedereen dat ook te doen. We gaan ervan uit dat je geen (milde) verkoudheids- of griepsymptomen hebt en in ieder geval 1,5 meter afstand in acht wilt nemen. Je hebt géén coronatoegangspas nodig.

Plek reserveren voor HUMA-café: Vrijdenken op 19 september

    Iedereen is welkom! We zijn gewoon nieuwsgierig.
    Blijf op de hoogte van nieuwe HUMA-café edities, activiteiten en thema's waarover we met elkaar nadenken en spreken. We gaan zorgvuldig om met je gegevens, je kunt je onderaan elke nieuwsbrief op elk gewenst moment afmelden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Heb je vragen, kom je er niet uit? Laat het ons weten. Stuur een e-mail naar Humanistisch Verbond afdeling Amsterdam Amstelland. Bedankt alvast!

Over HUMA-café

Het Humanisme heeft ons veel gebracht, maar wat brengt het ons nu ?! Elke derde zondag van de maand is het HUMA-café in Perdu. Iedere keer nodigen we een of meerdere mensen uit te komen spreken over levenskunst, filosofie en actuele maatschappelijke vraagstukken.  Alle HUMA-café’s sluiten we af met een borrel. Het eerste drankje krijg je van ons. Iedereen is welkom. Kom ook, denk en praat mee!

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief van Humanistisch Verbond Amsterdam Amstelland
Dan ontvang je elke maand inspiratie en nieuws over onze activiteiten, cursussen, verdiepingsdagen en thema’s waarover we met elkaar nadenken en spreken.

E-mailadres:

☑ We gaan zorgvuldig om met je gegevens, je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.