Mens die bos groene natuur omarmt
Beeld door: Will Cornfield

Hoe kunnen we deze planeet leefbaar achterlaten voor de generaties na ons? Welke plichten hebben wij jegens de andere soorten die deze planeet bevolken? Hoe kunnen we als samenleving transformeren naar een duurzame leefstijl die de aarde en de natuur niet verstoort?

Marc Davidson

Marc Davidson studeerde af in de natuurwetenschappen, daarbovenop is hij filosoof, milieu-ethicus en voormalig Socrates hoogleraar, en als hoogleraar Filosofie van duurzaamheid en milieu houdt hij zich ook bezig met zulke ontwrichtende vragen als waar de individuele verantwoordelijkheid ophoudt en duurzaamheid begint. Hij benadert deze vragen multi- en interdisciplinair door het vakgebied van de ethiek te verbinden met kennis over economie, ecologie, psychologie en andere terreinen. In drie kwartier tijd leidt hij ons langs de klippen van het denken en na de pauze gaat hij graag in op vragen en opmerkingen.

Datum en tijd zondag 17 oktober 2021, 15.00 – 17.00 uur, met aansluitend een borrel

Locatie Perdu, Kloveniersburgwal 86, Amsterdam Google Maps

Prijs (incl. koffie en thee vooraf en een drankje na de lezing)
gratis (leden en onze nieuwsbrieflezers)
€9 (niet-leden)

Aanmelden Meld je hieronder aan om je plek in de zaal te reserveren.
Je kunt op 17 oktober bij Perdu met je pinpas de entree betalen.

Corona informatie Je hebt een coronatoegangsbewijs nodig (vaccinatiebewijs, herstelbewijs, of negatieve testuitslag). Kijk op coronacheck.nl of op rijksoverheid.nl voor meer informatie over het regelen van een QR code of herstelbewijs. Een gratis test kun je regelen via testenvoortoegang.org

Plek reserveren voor HUMA-café:
Ecohumanisme op 17 oktober

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Over HUMA-café

Het humanisme heeft ons veel gebracht, maar wat brengt het ons nu ?! Iedere keer nodigen we een of meerdere mensen uit te komen spreken over levenskunst, filosofie en actuele maatschappelijke vraagstukken. Alle HUMA-café’s sluiten we af met een borrel. Het eerste drankje krijg je van ons. Iedereen is welkom. Kom ook, denk en praat mee!

Heb je vragen, kom je er niet uit? Laat het ons weten. Stuur een e-mail naar Humanistisch Verbond afdeling Amsterdam Amstelland. Bedankt alvast!

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Humanistisch Verbond Amsterdam Amstelland
Dan ontvang je elke maand inspiratie en nieuws over onze activiteiten, cursussen, verdiepingsdagen en thema’s waarover we met elkaar nadenken en spreken.
E-mailadres:

☑ We gaan zorgvuldig om met je gegevens, je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.