Agenda Midden-Holland

 

8 okt

Huiskamerbijeenkomst over Duivelse Dilemma's

Huiskamerbijeenkomst over een Duivels dilemma:  Drone

Voormalig F16-piloot Victor Doomen is de eerste Nederlandse operator ​van  een op afstand bestuurd, onbemand gevechtsvliegtuig, een zgn. ​Drone. Overdag voert hij zijn gevechtsmissies uit in een verre oorlog. ’s Avonds is  hij gezellig thuis bij zijn vrouw en opgroeiende zoon.

Die werelden weet  Victor goed te combineren, totdat hij voor een onmogelijke keuze wordt  gesteld, die zijn leven steeds verder overhoop haalt.

Met o.a. Raymond Thiry, Monic Hendrickx en Jaap Spijkers.

In het Humanistisch Café van 19 december gaan we verder op deze problematiek in. Dan hebben we het o.a. over de robotisering in onze hedendaagse maatschappij. Wat betekent dit voor het  zelf denken - samen leven.

Op speciaal verzoek van een aantal leden zijn er weer bijeenkomsten op zondagochtend.

Niet iedereen vindt het prettig om ’s avond na 10 uur nog over straat te moeten én er zijn leden die de zondagochtend juist wél een prettig tijdstip vinden om met anderen over humanistische thema’s van gedachten te wisselen. Wat de overweging ook is: iedereen is welkom op de tweede zondagochtend van de maand.

In Duivelse Dilemma’s zetten prominente Nederlandse filmmakers in korte films hun personages voor een keuze tussen kwaden. In hun films vertalen zij actuele thema’s in persoonlijke dilemma’s.

 

Huiskamerbijeenkomst: Duivels dilemma:  Drone

Plaats:                  Gerda Paans en Henk Bremer, Han Hollanderweg 158, Gouda

Datum:                 zondag 8 oktober  2017

Tijdstip                 om 11 uur (open 10.45 uur)