Agenda Werkgroep Activiteiten Zeeland

 

9 dec

'Huis van de Mens' - ook iets voor Zeeland?

‘Huis van de Mens’ – ook iets voor Zeeland?

 

‘Huis van de Mens’ is een Belgische vrijzinnige beweging met locaties in veel, vooral Vlaamse plaatsen. Het zijn inloophuizen waar je o.a. terecht kunt voor gesprek, advies en ondersteuning bij levensvragen, maar ook voor contact met gelijkgezinden. Zo zijn er thematische gespreksgroepen en is het mogelijk om ondersteuning te krijgen bij het vieren van of vormgeven aan bijzondere gebeurtenissen zoals een huwelijk, de geboorte van een kind of een overlijden. Er werken vrijwilligers en professionals met een niet kerkelijke, vrijzinnige en vaak humanistische levensovertuiging.

In het meerjarenbeleidsplan van het Humanistisch Verbond Nederland werd aangekondigd dat men openstaat voor het experimenteren met "Human-huizen" of "Huizen van de mens" als "ontmoetingsplaatsen om humanisme in de praktijk te brengen en te ervaren". Waar dus mensen zouden kunnen "samen komen, hulp kunnen ontvangen en activiteiten kunnen volgen", net zoals in België. 

 

Een reden voor de werkgroep HV Activiteiten Zeeland om een bijeenkomst te organiseren:

Op zaterdag 9 december van 15 tot 17 uur in het buurthuis

De Hoeve in Terneuzen, Edvard Grieghof 113.

geven Winnie Belpame vrijzinnig humanistisch moreel consulente huisvandeMens Gent en een vrijwilliger uitleg over hun werk, de financiering en hun ervaring met vrijwilligerswerk.

 

Hierna is er gelegenheid tot het stellen van vragen en kunnen we van gedachten wisselen over de vraag: Het  ‘huisvandeMens’ – ook iets voor Zeeland?

 

Iedereen is van harte welkom. De entree is gratis en in koffie en thee is voorzien. Mensen die problemen hebben met het vervoer kunnen bellen naar 06-28325882 (Christian Vick). Dan zoeken wij samen naar een oplossing.