transgender awareness week

Omdat praten zorgt voor meer acceptatie, heeft het Humanistisch Verbond een set gesprekskaarten bedacht die ons uitdagen voorbij genderhokjes te denken: Het Gendergesprek. Ter gelegenheid van Transgender Awareness Week en omdat het belangrijk is om het gesprek ook vooral aan te gaan met wie dit het meeste betreft, nodigen de Jonge Humanisten Utrecht openminded (jonge) mensen uit om in speeddate vorm Het Gendergesprek aan te gaan met trans personen. Want zoals vaak met emancipatie, begint het bij ons. Ga jij het gesprek aan?

Het Gendergesprek: Transgender Awareness Week

Meld je aan voor deze avond om niet snel te vergeten, met:

  • Een pleidooi voor een open gesprek over gender door Marein Zwama, bedenker van Het Gendergesprek en Programmamedewerker Gender bij het Humanistisch Verbond.
  • Het verhaal van Freya Terpstra, over haar werk voor Transgender Netwerk Nederland als coördinator van jongerenlijn Genderpraatjes.
  • Een speeddate in kleine groepen waarin we Het Gendergesprek spelen met trans personen: Marein Zwama, Freya Tersptra, theatermaker, acteur en activist Tijn de Jong, Lela achter het YouTube kanaal De GenderZender, activiste, juriste, fractievoorzitter en raadslid van Amsterdam BIJ1 Dinah Bons en voorlichter gendersensitiviteit voor zorgprofessionals, Sascha. 
  • Koffie, thee en (vegetarische en vegan) koekjes van De Koekfabriek.
  • Een borrel achteraf.

Ga jij het gesprek aan?

Leer meer over hoe verschillende trans mensen gender ervaren, hun positie in Nederland zien en wat ons te doen staat.

Waarom Het Gendergesprek?

Onze maatschappij is ingedeeld in structuren en rolverdelingen. Aan de ene kant zorgt dat voor zekerheid, maar voor veel mensen kan het ook verstikkend aanvoelen. Het man-vrouw denken, dat nu de norm is, treft ons allemaal. Het Humanistisch Verbond is de organisatie die opkomt voor de vrijheid om zelf vorm te kunnen geven aan je leven. Wij stimuleren het vrijdenken, zodat we voorbij vaste kaders en vooroordelen leren kijken. Daarom Het Gendergesprek.

Programma

 

Waar: In De Ruimte (IDR), Oudegracht 230 aan de Werf, Utrecht

Wanneer: Vrijdag 18 november 20:00-21:30

 

19:45-20:00  Inloop

20:00-20:20  Pleidooi Marein Zwama, bedenker Het Gendergesprek

20:20-20:30  Verhaal Freya Terpstra, coördinator Genderpraatjes

20:30-21:30  Speeddate: Het Gendergesprek

21:30-22:00  Uitloop en borrel

 

Gedurende het programma is er ruimte voor thee, koffie en (vegetarische en vegan) koekjes van De Koekfabriek. Na afloop krijgt iedereen Het Gendergesprek en de bijbehorende special van het magazine HUMAN INC. mee naar huis om je (of je omgeving te stimuleren zich…) verder te verdiepen in genderdiversiteit. En we borrelen nog even gezellig na.

De aanmelding voor het event is nu gesloten! Wil je er toch echt bij zijn? Stuur een mail naar [email protected]

Hoeveel kost Het Gendergesprek: Transgender Awareness Week?

Het event kost niks! Je deelname, de thee, de koffie, de koekjes en Het Gendergesprek met de bijbehorende HUMAN INC. special zijn gratis. Een eventueel borreldrankje na afloop is wel op eigen kosten.

Hoeveel plek is er?

Er is maximaal plek voor 40 deelnemers. Meld je snel aan, want zonder aanmelding kun je niet meedoen.

Wat doet het Humanistisch Verbond nog meer hiermee?

Het Humanistisch Verbond staat voor gelijkheid, verbinding en dialoog, voor het luisteren naar een andere mening ook al begrijpen we die misschien zelf (nog) niet. We willen het vrijdenken stimuleren waardoor we voorbij hokjes, vaste kaders en vooroordelen kunnen kijken. In het genderdebat herkennen we vrijdenkers die zich niet laten vastleggen in welke rol dan ook. Lees hier wat we allemaal rondom gender doen. En als het nodig is, gaan we de barricade op voor LHBTI+ rechten. 

Heb je een andere vraag? Stel deze dan via een mailtje aan Marein: [email protected]

Op de hoogte blijven van updates over het event? Volg de Jonge Humanisten Utrecht op Instagram.

Het Humanistisch Verbond

Het Humanistisch Verbond is de vereniging voor vrijdenkers. Voor mensen die vragen durven stellen en niets als vanzelfsprekend aannemen. Mensen zonder vastgespijkerde dogma’s dus, maar met een open en vrije geest. Iemand zoals jij misschien?

Sinds 1946 zijn wij de enige onafhankelijke organisatie in Nederland die opkomt voor een vrije en humane samenleving.

De Jonge Humanisten Utrecht is een groep jonge mensen die elkaar in Utrecht ontmoet, waarbij hun gedeelde humanistische waarden centraal staan.